En İyi Kadın Futbolcu Ödülü'nün sahibi Megan Rapinoe oldu.

Megan Rapinoe Kimdir?

Megan Rapinoe, Dünya Kupası sırasında Eight by Eight dergisi muhabirinin “Kazanırsanız Beyaz Saray’a gitmek konusunda heyecanlı mısınız?” sorusuna, dublaj Türkçesiyle çevirirsek “Hayır, lanet olası Beyaz Saray’a gitmeyeceğim” (I’m not going to the f...n White House) diye cevap verdi. İki hafta önceki bu tokat gibi laf, bugün Hollanda’yla ABD arasında final maçı oynanacak şampiyonanın en sıcak fenomenine dönüştü.

Rapinoe, hemen ertesinde Fransa’yla oynadıkları çeyrek final maçında iki muhteşem gol ve ikonik bir sevinç pozuyla Başkan’a cevap verdi. Kollarını açarak seyirciyi selamladığı gurur, asalet, başkaldırı, hatta espri, alay dolu bu poz için spor yazarı Bill Simmons, “Son 10 yılın en etkileyici spor fotoğraflarından” yorumunu yaptı.

34 yaşındaki futbolcu, Dünya Kupası'nın son maçı öncesi FIFA'yı hedef alan bir konuşma yapmış ve final karşılaşmasının erkekler Copa America maçı ile aynı güne konulmasını eleştirmişti. Megan Rapinoe, ABD kadın futbol takımı oyuncularının, erkeklerle aynı ücreti alması gerektiğini de söylemişti.

ABD takımını kaptanı olan Rapinoe, şampiyonluk sonrası Başkan Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşülmemesi konusunda da tavrını ortaya koymuştu.

Eşcinsel oyuncu yaptığı konuşmada, futbolun dünyayı daha iyi bir yer yapmak için kullanılabileceğini söyledi.

Rapinoe, ABD'nin Dünya Şampiyonu olduğu yaz ayında oynanan kupada, 6 gol atarak takımının birinciliğinde büyük rol oynadı.

2019 Kadın Ballon d'Or kazanan Megan Rapinoe oldu