Ligde kalan üç maçı Şampiyonlar Ligi vizesi için final gören Galatasaray'da gelecek sezonun tüm hesapları lig ikinciliğinin elde edilmesine göre yapılacak. Galatasaray'da Süper Lig'de kalan 3 maça final niteliğinde bakılıyor.

Şampiyonlar Ligi'ne kalınması halinde 2 sezondur kasasına koyduğu 20 milyon geliri garanti altına alacak olan sarı kırmızılılarda bu takdirde transfer bütçesi düşürülmeyecek, prestij sağlanacak, futbolcular ön eleme oynamayacağı için erken topbaşı yapmayarak rahat bir tatil yapacak ve gelecek transfer planları da aksamayacak.

Başkan Ünal Aysal'ın geçen hafta teknik direktör Roberto Mancini'yle toplantıda bunun öneminin altını çizdiği İtalyan teknik adamın da ''Ben de futbolcularım da 2. olmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Artık kozlar bizim elimizde. Bu avantajı bırakmayacağız. Önümüzde final niteliğinde 4 maç var ve bunun bilincindeyiz'' dediği belirtildi.

Galatasaray lig 2.'liğinin yanısıra Türkiye Kupası'nı da alarak sezonu bu şekilde tamamlamanın planları yapılırken, bir yandan da Burak'ın ardından 2 kilit futbolcusunun daha sözleşmesini uzatmak için harekete geçildi.
Burak'ın ücretine yüzde 25 zam yaparak yıllık 2 milyon 850 bin euroya çıkaran yönetimin hedefinde şimdi de kaleci Muslera ve Selçuk İnan var.

Her iki isme de yüzde 25 zamlı teklifi bozmayacak olan yönetim bu şekilde takımdaki en kilit 3 futbolcusunun sözleşmelerini 5 yıla tamamlamayı hedeflediği belirtildi.