Hürriyet’ten Tahir Kum’a konuşan Yeşilova, "Mersin İdman Yurdu 1. Lig’deyken teknik direktörlüğünü yapıyordum. Galatasaray'a gelen Stancu’yu biz transfer ediyorduk. 300 bin dolara anlaştık ve kulübün futbol şube sorumlusuyla onu almaya gittik. Gittiğimizde kulübü fiyat artırarak 350 bin dolara çıkardı. Oradaki çevremle aradaki 50 bin doları da toparladık tam imza atacağız Craiova ‘Oyuncuda benim de hakkım var. Biz de 50 bin dolar isteriz, yoksa imza vermeyiz’ deyince yönetici arkadaşımız kızdı ve kulübü terk ettik. Masadan kalktık. Sonra o oyuncu Hagi'nin isteği üzerine Galatasaray'a 6 milyon dolara transfer oldu. Evet bu yaşandı, olayın kahramanları hayatta. Dahası bu ülkede Galatasaray’a Tamas’ı getirenler dönüşte havaalanında 1 milyon Euro ile yakalandı.” dedi.

"CİCALDAU İÇİN O PARALAR İNANILMAZ"

“Evet, iyi, yetenekli ama o paralar inanılmaz. Hagi’nin akademisinden beri çok iyi tanıdığım da bir oyuncu. Çok zeki, ayakları kadar kafası da iyi. İyi ama bana göre Türkiye onun için yanlış bir tercih. Başarılı olması bana göre zor. Çünkü Türkiye’de sert ve baskılı, presli bir oyun oynanıyor. Bu çocuğun iki dezavantajı var. Biri ağır olması diğeri de Hagi gibi topu ayağından klas şekilde çıkarmaya çalışması. Buna Türkiye'de müsaade etmezler. Yetenek, akıl, zeka bir yere kadar.

"HAGI GALATASARAY'I ÇOK SEVİYORSA COMAN VE MAN'I NİYE ÖNERMEZ"

Eğer Hagi, G.Saray’ı o kadar seviyor, o kadar iyiliği için uğraşıyorsa neden 1-2 yıl önce Dennis Man’ı veya Florinel Coman’ı önermedi. Bu iki futbolcuyu transfer etmiş olsaydı G.Saray iyi transfer yaptığından dolayı tebrik edilir, kimse de kritik yapmazdı. Acaba menfaatleri olmadığından mı bu isimler önerilmedi?”

Açıkçası Yüksel hocanın geçmişten verdiği örnekler açtığı defterler bizim kuşku ve kaygılarımızı iyice artırdı. “Hocam bunları yazmamız da bir sakınca var mı?” dedik “Hayır, yazabilirsiniz” dedi. Cicaldau konusundaki soru işaretlerimi giderdim gidermesine ama ben o Stancu transferinde takılı kaldım. Umarım o transferin kahramanları bu işe bir açıklık getirir.

Kaynak: Hürriyet / Tahir Kum