Süper Lig 21. hafta karşılaşmasında Mersin İdman Yurdu’na konuk olan Galatasaray, 2-1 mağlup oldu ve bir deplasman maçından daha puan kaybıyla ayrıldı. Mersin 33 yıl sonra Galatasaray’ı mağlup etmeyi başardı.

Mersin Arena’da oynanan maçın 39. dakikasında Prejuce Nakoulma Mersin İdman Yurdu’nu 1-0 öne geçiren golü atarken ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlamak isteyen Galatasaray’ın ataklarını başarılı şekilde savunan Mersin İdman Yurdu, 63’te Güven Varol ile skoru 2-0’a getirdi.

Galatasaray’da Lukas Podolski 87. dakikada attığı golle skoru 2-1’e getirse de kalan dakikalarda başka gol olmayınca ev sahibi Mersin, güçlü rakibi karşısında sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Öte yandan Galatasaray’ın savunma oyuncusu Semih Kaya, 53. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Sarı kırmızılı ekip bu sonucun ardından 34 puanda kalırken Mersin İdman Yurdu 17 puana ulaştı ve küme düşme hattından kurtulma yolunda kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray gelecek hafta Trabzonspor’u konuk ederken Mersin İdman Yurdu deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek.