Galatasaray’ın hedefinde, Marsilya forması giyen ve şu anda bonservisleri ellerinde olan Andre Ayew ve Andre-Pierre Gignac ile Trabzonspor’un listesinde olan ancak henüz anlaşma sağlayamayan Sevilla’lı oyuncu Stephane Mbia’nın olduğu belirtildi.

Galatasaray, transfer için Fransa’dan start aldı. Başkan Dursun Özbek ile Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun perşembe gecesi 01.00’e kadar gerçekleştirdiği zirvenin ardından transferdeki yol haritası belirlendi, Genel Menajer Cenk Ergün, gündemdeki isimlerle görüşmek için önceki gün Fransa’ya gitti.

Cim-Bom’un hedefinde, Marsilya formaları giyen ve şu anda bonservisleri ellerinde olan Andre Ayew ile Andre-Pierre Gignac ve Trabzonspor’un listesinde olan ancak anlaşma sağlanamayan Sevilla’lı Stephane Mbia’nın olduğu belirtildi. Cim-Bom’un her 3 oyuncuyu da transfer etmesinin önünde bir engel bulunmuyor.

Ganalı futbolcu Andre Ayew’in, başta Roma olmak üzere görüşmede bulunduğu bazı takımlarla prensipte anlaşma sağlayamadığı belirlendi. Rusya ekibi Dinamo Moskova’ya olumsuz yanıt veren golcü futbolcu Gignac ise Galatasaray’a sıcak bakıyor. Cim-Bom’un, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olması da Fransız golcünün tercihinde önemli rol oynayacak gibi görünüyor.

Diğer taraftan Melo’nun ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Aslan, Trabzon’la anlaşamayan Mbia’yı da ciddi bir alternatif olarak listede tuttuğu belirtildi. Galatasaray’da transferlerin 5 Temmuz’daki ilk kampa kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Müthiş bir sezon geçirdi

2010’dan bu yana Marsilya forması giyen Andre-Pierre Gignac, bu sezon 38 kez forma giydiği ligde 21 gol attı. Bugüne dek 17 kez Fransa Milli Takımı forması giyen 29 yaşındaki forvet ayrıca kupada da 2 gol kaydetti. Lyonlu Lacazette’in ardından gol krallığında ikinci oldu.

Fransız gazetesi La Provence, Galatasaray’ın Gignac’a yıllık 2.8 milyon euro önerdiğini iddia etti. Sarı-kırmızılıların 3 yıllık sözleşme imzalamak istediği belirtildi.