Çünkü UEFA'nın kulübe getirdiği 65 milyon Euro'luk bütçe kısıtlaması nedeniyle takımın maliyet limiti dolmuştu. İkisi yıldız oyuncu olmak üzere 5 transfer yapmak isteyen sarı kırmızılıların koyulan sınırlama nedeniyle bu oyunculara yer kalmamıştı.

Bu tablo üzerine bütçede yer açmak üzere harekete geçildi. İsviçre kampından dönen teknik direktör Jan Olde Riekerink ile Florya Tesisleri'nde bir araya gelindi. Hollandalı teknik adamın kadroda düşünmediği futbolcularla vakit geçirmeden yolları ayırma kararı alındı. 

Daha önce de sıcak bakılmayan ve son İsviçre kampındaki performansları beğenilmeyen Ryan Donk, Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Umut Bulut'a "Bir an önce kendinize kulüp bulun" denildi.

Danimarka kampına gitmeyecekler

Yönetim bu oyuncuları göndererek takım bütçesinde, yapmak istediği takvilyelerr için yer açacak. Peki, bu 3 oyuncunun maliyeti ne kadar ve gidişleri ne kadarlık bir kaynak sağlayacak? Umut, Tarık ve Olcan'ın maliyetleri yalnızca yıllık garanti ücretleri toplanarak hesaplanmıyor. Maç başı ücret, stopaj gideri ve primleri de eklenince 4 futbolcunun ayrılması ile bütçedeki yük 8 milyon Euro civarında azalacak.

Gönderilmesi planlanan futbolcular Danimarka'da yapılacak ikinci kampın kadrosuna da alınmayacak.