Galatasaray'ın eski futbolcusu Volkan Yaman, sürpriz bir transfere imza attı. 2007-09 arası dönemde sarı-kırmızılı formayı giyen oyuncu, 2008'de Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşarken, sonrasında Eskişehirspor ve ardından da Kasımpaşa'nın yolunu tutmuş, o dönem bir çok kez A Milli Takım forması da giymişti.

Kasımpaşa ile yollarını ayırmasının ardından son bir yıldır boşta olan 32 yaşındaki sol bek, Almanya'da 4. lig seviyesinde kabul edilen, Bayern Bölgesel Ligi ekiplerinden Vfr Garching ile anlaştı.  Kulüp yetkililerinin oyuncunun lisansının bir an önce çıkması için federasyonla yazışmalara başladıkları, yetişmesi durumunda Volkan'ın cumartesi günü oynayacakları Heimstetten maçında forma giyeceği belirtildi.  

Yaman, Galatasaray'a ilk transfer olduğunda kendisi için, eski Fenerbahçeli futbolcuya öykünerek 'Yerli Roberto Carlos olabilir' yorumları yapılmıştı. Volkan'ın yeni takımı Garching ligin son hafta maçına çıkmadan önce, 16. sırada yer alıyor ve düşme tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.