Özellikle 4. yıldız konseptli ürünlere taraftarın gösterdiği yoğun ilgi sayesinde yıllardır zarar eden Galatasaray Mağazacılık AŞ, kâr etmeyi başardı.

Mayıs sonundan bugüne kadar GS Store’lar ve internet üzerinden toplam 400 bin adet ürün satışı yapılarak 14 milyon lira ciro elde edildi.

400 bin adetlik ürün satışının 120 bini dördüncü yıldızlı formalar olurken, 180 bin adet de t-shirt satıldı. Forma ve t-shirt dışında 100 bin adet de atkı, bayrak ve kaşkol satışı da gerçekleşti. Toplamda 400 bin adetlik ürün satışıyla 14 milyon liralık bir ciroya ulaşıldı.

Galatasaray yönetimi, asıl satış patlamasını 4. yıldızlı formalardan bekliyor. Yeni formaların tanıtımı bugün yapıldı. Nike’ın ürettiği 4. yıldızlı yeni sezon formalarının satışına ise ilk olarak 25 Temmuz’da internet üzerinden başlanacak. Tanıtım amacıyla ‘Gsstore.org’ ve ‘Galatasaray.org’dan 40 bin forma satışa sunulacak.

HEDEF 40 BİN KOMBİNE

4. yıldız coşkusu kombine satışını da tetikleyince sarı kırmızılı yönetim, 2015-16 sezonu için 40 bin adet kombine satış hedefi koydu. Kadrosuna Lukas Podolski’yi de katan sarı kırmızılılar sezonun başlamasına yaklaşık bir ay kala şimdiden 29 bin adet kombine satışına ulaştı. Nihai hedefse, 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena’da VIP ve loca koltuklarıyla birlikte 40 bin kombine...

Yeni formalar için 400 bin satış bekleniyor

Galatasaray Mağazacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ali Öğüdücü, yeni sezondaki forma satışı hedeflerinin 500 bin olduğunu açıkladı.

Yeni sezon formaları ile ilgili hedeflerini açıklayan Öğüdücü, “Yeni sezon formalarında başarılarımız devam ederse 500 bin satış hedefliyoruz. Galatasaray, Sneijder ve Drogba’nın geldiği ilk sezonda 600 bin civarında bir forma satışı elde etti” diye konuştu.