Galatasaray'da şampiyonluk sonrası 35 bin forma, 90 bin ürün satıldı, kulübün kasasına toplam 7.5 milyon lira girdi. Hem Süper Lig’de, hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda kupayı kaldıran Galatasaray bu kez hazırlıksız yakalanmadı ve başarısını paraya dönüştürdü.

Özellikle ligde gelen şampiyonluk taraftarın resmi ürünlere olan ilgisinin artmasını sağlarken, satışların çok kısa sürede tavan yaptığı belirlendi.

Sarı-kırmızılılar şampiyonluğun ilanından sonra 35 bin forma, 90 bin de ürün sattı. Kulübün elinde kalan geride bıraktığımız sezona ait 65 bin formanın üzerindeki yıldız sayısının 3’ten 4’e çıkarıldığı ve böylece bir taşla iki kuş vurulduğu öğrenildi.

1 milyon adet satış

Hem elinde kalan formaları tüketen, hem de 4 yıldızlı forma tedarikini sağlayan sarı-kırmızılıların forma satışından kasasına yaklaşık 3.5 milyon lira girdiği ifade edildi.

Diğer taraftan atkı, bayrak ve diğer 4 yıldızlı ürünlerde ise yaklaşık 90 bin adet satışın gerçekleştiği bildirildi. Galatasaray’ın forma dışında kalan ürünlerdeki satışından da yaklaşık 4 milyon liralık bir gelir elde edildiği vurgulandı. 

Böylece şampiyonluk sonrası 4 yıldızlı ürünlerde 7.5 milyon liralık bir ciroya ulaşıldı. Dikkat çeken bir diğer detay ise sarı-kırmızıların, internet üzerinden yaklaşık 1 milyon liralık satış gerçekleştirmesi oldu.