Galatasaray ve Fenerbahçe arasında devam eden yarışta, bu hafta sonu oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi kilit nokta olacak. Şampiyonluk ezeli rakipler için manevi olarak paha biçilmez ama aynı zamanda hem içeride hem de Şampiyonlar Ligi'nden elde edilecek gelirlerle kasanın dolması anlamına geliyor... Çünkü şampiyon takımın 500 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor. Galatasaray ve Fenerbahçe bugüne kadar aldığı galibiyet ve beraberliklerle yaklaşık 40 milyon lira prim kazandı. Takımlardan hangisi şampiyon olursa ayrıca 15 milyon liralık gelirin sahibi olacak. Yani 19'ar şampiyonluğu bulunan iki takım da şampiyon olursa naklen yayın gelirleriyle birlikte 220 milyon lira kazanacak. Reklam, sponsorluk gibi etkenler de eklenince bu rakam 300 milyon liraya ulaşacak.
 
İKİ TAKIM 736 MİLYON TL

Takımların Şampiyonlar Ligi'ne katılması ekonomik olarak büyük önem taşıyor. Şampiyonlar Ligi'ne sadece katılım payı bile 8.6 milyon euro. 9 maçı kazanıp şampiyonluğun elde edilmesinin değeri ise bu sezon 37.4 milyon euro yani 104 milyon lirayı buluyor. Stat ve forma gelirleriyle 150 milyon lirayı aşıyor. Yayın hakları için ise yapılan yeni anlaşmayla doğrudan katılan ekibin kasasına yaklaşık 14 milyon euro girecek. Yani sadece Şampiyonlar Ligi'nden gelecek para 180 milyon lirayı bulacak. Şampiyonluk mücadelesi veren her iki takımda top koşturan futbolcuların piyasa değerleri de her geçen gün artıyor. Galatasaraylı futbolcuların piyasa değeri 406 milyon lirayı bulurken Fenerbahçelilerin değeri ise 333 milyon lira olarak hesaplanıyor. Toplamda ise 736 milyon TL.

GALATASARAY'A 'OTOMATİK' FREN GELDİ

Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray hisselerinin 5 işlem gününde yüzde 100 prim yapması üzerine "Otomatik Seans Durdurma Sistemi" ikinci kez devreye girdi. Borsa İstanbul'un yaptığı duyuruda, piyasaların açık, düzenli ve dürüst çalışmasını sağlamak üzere Galatasaray pay piyasasında tedbir olarak 15 gün süreyle brüt takas uygulamasına geçildiği belirtildi. Galatasaray Sportif A.Ş. hisselerinin toplam piyasada değeri 5 günde 444 milyon lira yükseldi. Galatasaray hisseleri, 13 Mayıs'ta 20.50 liradan günü tamamlamasının ardından şampiyonluktaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybetmeleri ile ralliye başladı ve 5 işlem gününde tam yüzde 100 değer kazanarak 41.00 liraya çıktı. Galatasaray Sportif A.Ş.'nin toplam piyasa değeri aynı dönemde toplam 443.7 milyon lira artarak 887.4 milyon liraya ulaştı.

Sabah