AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, iki sarı-kırmızılı takım 22 Mart Cumartesi günü ligde 38. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 37 maçta Galatasaray 24, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet alırken, 12 maç da berabere sonuçlandı.

Kayserispor, lig tarihinde şimdiye kadar Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974'te Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla aldı.

Kayseri'nin sarı-kırmızılı ekibi, renktaşı ile lig tarihinde yaptığı ikinci randevuda tattığı galibiyetin ardından, oynadığı son 35 maçta galibiyet yüzü göremedi.

Ligin ilk yarısında Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray 4-2 kazanmıştı. Galatasaray, Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'nun golleri ile 2-0 öne geçmiş, Kayserispor 44. dakikada Mouche ve 45. dakikada Jaja'nın golleriyle soyunma odasına umutlu gitmişti.

Maçın ikinci yarısına galibiyet için çıkan Kayserispor Burak Yılmaz ve Drogba'nın gollerine engel olamayınca sahadan 4-2 mağlup olmuş ve rakibine karşı olan 40 galibiyet hasretini sonlandıramamıştı.

Kayserispor İstanbul'a moralli gidecek

Ligde 4 hafta aranın ardından iyi bir futbol sonucunda geçen hafta Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Kayserispor, renktaşının karşısına moralli çıkacak.

Ligde geride kalan haftalarda istediği puanları toplayamayarak, ligin dibine "demir atan" Kayseri temsilcisi, geçen haftaki Bursaspor maçına teknik direktör Domingos Paciencia'nın izinde olması nedeniyle antrenör Ertuğrul Seçme yönetiminde çıkmıştı.

Kayserispor'un uzun bir aranın ardından galip gelmesi ve Bursaspor maçındaki etkili futbolu taraftarlarını Galatasaray maçı öncesinde umutlandırdı.

"Galatasaray galibiyeti bize büyük moral olacak"

Kayserispor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Seçme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray maçını kazanarak, taraftarlarına önemli bir galibiyet hediye etmek istediklerini söyledi.

Galatasaray karşısına mutlak 3 puan hedefiyle çıkacaklarını belirten Seçme, şunları kaydetti:

''Ligde maalesef iyi bir konumda bulunmuyoruz. Geride kalan haftalarda istediğimiz sonucu alamadık. Son dokuz haftayla girdik. Geçen hafta Bursaspor'u mağlup ederek, önemli bir galibiyete imza atmıştık. Galatasaray karşısına da serinin sürmesi için çıkacağız. Galatasaray galibiyeti bize büyük moral olacak. Hafta boyunca iyi çalıştık. Bu karşılaşma bizim açımızdan çok kolay olmayacak. Galatasaray maçını kazanarak, rakibimize karşı yaklaşık 40 yıldır süren galibiyet hasretini sona erdirmeyi arzu ediyoruz. Bunu başarmak istiyoruz. İnşallah iyi bir mücadele sonunda galip geliriz ve 40 yıllık hasret sona erer.''

Galatasaray-Kayserispor maçı yarın saat 19.00'da Türk Telekom Arena Stadı'nda başlayacak.