Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında formasını giydiği Sakarya'daki Garajlar Taç Spor'un ilk kulübü olduğunu söyledi.

Futbola mahalle aralarında arkadaşlarıyla maç yaparak başladığını dile getiren Dursun, şöyle devam etti:

"Futbola başlama hikayem ilginçtir. Dedemle babaannem büyüttü beni. 9 yaşındayken babama 'futbol oynamak istiyorum' dedim. Mahallede zaten oynuyorduk ama arkadaşlarımızdan bazıları Sakaryaspor'un altyapısında top koşturuyordu. Maddi durumumuz iyi olmadığı için ben gidemiyordum oraya. Mahallemizde Garajlar Taç Spor Kulübü vardı. Oraya yazılmak istedim, yazılmak için 5 lira lazımdı. 5 lira 11 sene öncesi için iyi paraydı. Babamdan istemedim, beni futbola göndermediği için. Ben de dedemle babaannemin yanına gittim. Babaannem biraz cimridir, dedemden 5 lira aldım. Hocanın yanına gittim, 'hocam ben yazılmak istiyorum bu da 5 lira başka da param yok" dedim. Ondan sonra idmanlara başladım. Sonra hoca beğendi beni. 'Biz sana para verelim' diye takıldı bana."

"Allah, 'yürü ya kulum' dedi"

Garajlar Taç Spor Kulübü'nde başarılı bir dönemin ardından Sakaryaspor'a transfer olduğunu anlatan Dursun, şunları kaydetti:

"Garajlar Taç Spor Kulübü ile turnuvaya başladık. Sakaryaspor'a karşı oynuyorduk. Orada iyi bir maç çıkardım, Sakaryaspor'un hocaları beğendiler, oraya geçiş yaptım. Allah 'yürü ya kulum" dedi. Sakaryaspor'da önce alt yapı bilgilerimi sağlamlaştırdım. İlk zamanlar hep yedektim. Takımdan eleneceğim diye korku yaşadım. Zamanla kendimi geliştirdim ve A takıma yükseldim. Genel Koordinatör Timur Şahinel keşfetti beni. Stoper oynuyordum altyapıda. O da 'alın bu çocuğu oynatın' dedi. Onun sayesinde düzenli olarak oynadım. Sakaryaspor'da gösterdiğim performansın ardından Kayserispor'a transfer oldum."

Geçtiğimiz sezon Kayserispor'a gelen Salih Dursun, Kayseri temsilcisinde 1,5 sezonda gösterdiği performansın ardından yaklaşık 8.25 milyon lira bonservis bedeliyle Galatasaray'ın yolunu tuttu.

AA