Beşiktaş ile Galatasaray arasında Pazar günü yapılacak derbi, Türkiye'nin, Fenerbahçe ile birlikte en pahalı 3 takımından 2'sini karşı karşıya getirecek.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Galatasaray'ın futbolcularının tahmini toplam piyasa değeri 370 milyon, Beşiktaş'ın ise 255 milyon lira.

Futbolculardan ise Galatasaray'ın milli golcüsü Burak Yılmaz'ın tahmini piyasa değeri 43 milyon, Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes'in tahmini piyasa değeri ise 33,5 milyon lira olarak gösterildi.

DERBİDE İLK HEYECAN


Beşiktaş ile Galatasaray arasında Pazar günü yapılacak dev maçta iki takımın yeni transferleri ilk kez rekabette görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş'ın yeni transferleri Tolga Zengin, Pedro Franco, Ramon Motta, Gökhan Töre, Sezer Öztürk, Atiba Hutchinson, Kerim Frei Koyunlu, Michael Eneramo ve Günay Güvenç, teknik heyetin görev vermesi durumunda Beşiktaş formasıyla ilk derbi heyecanını yaşayacaklar.

Siyah-beyazlıların yeni transferlerinden Ömer Şişmanoğlu, A2 maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle derbi maçın kadrosunda olamayacak. Serdar Kurtuluş ise daha önceki Beşiktaş döneminde derbide forma giymişti.

Galatasaray'da ise bu sezon kadroya katılan Chedjou ile Bruma, teknik heyetin uygun görmesi durumunda Türkiye kariyerlerinde ilk kez Beşiktaş'a karşı sahaya çıkacak.

BİLİC'İN İLK DERBİSİ

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Slaven Bilic, Pazar günü Galatasaray maçıyla Türkiye'de ilk derbisine çıkmaya hazırlanıyor.

Samet Aybaba'nın yerine göreve getirilen 45 yaşındaki Hırvat teknik direktör ile oynadığı ilk 4 maçı da kazanan siyah-beyazlı takım, derbide 5'te 5
için mücadele edecek.