Teknik direktör Roberto Mancini’nin Galatasaray’daki görevini bırakmasının ardından, gözler bavullarını toplamaya hazırlanan 7 futbolcuya çevrildi. İtalyan hocanın sezon bitiminde yönetime verdiği raporda “Gönderilsinler” dediği futbolcular için yeni bir umut ışığı doğdu...

Roberto Mancini’nin ‘istenmeyenler listesi’nde en başta olan Engin Baytar’a yeni sezon öncesi büyük bir fırsat doğdu. 5+3 sınırlamasının yaşandığı sezonda yerli oyuncuların önemi artacağı için Florya kapıları kapalı olan Engin Baytar’ın yeniden sarı kırmızılı formayı giyme ihtimali belirmiş oldu.

TAKIM ARAMAYI BIRAKTI

Eboue de takım arayışlarını durdurdu. İtalyan hocanın ayrılığı sonrasında Emmanuel Eboue de 1 yıl daha kontratı sürdüğü için Galatasaray’da oynamak ve sezon başı kampına katılmak adına kendisine gelen transfer tekliflerini rafa kaldırdı.

Mancini’nin, “G.Saray’da oynayabilecek düzeyde değil” şeklinde rapor verdiği Hajroviç için de yönetim, “Asıl sorunu yeteri kadar forma bulamaması” demişti. Boşnak yıldız da, yeni gelecek teknik adam tarafından büyük ihtimalle kampa götürülecek.

Yeniden şans bulmaya çalışacaklar

Galatasaray yönetimi tarafından düşünülmeyen Dany, Malaga’da yıldızını parlatan Amrabat gibi isimlerin işi 5+3 kuralı nedeniyle zora girmiş olsa da bu oyuncular kampta şans bulup, yeni teknik adamın gözüne girmeye çalışacak. Mancini’nin, hiç şans vermediği Umut ve Salih gibi genç futbolcular da derin bir “Oh” çekti.