Geçtiğimiz yıllarda yapılan transferler sonrası oldukça kabaran Galatasaray kadrosu, bu sezon başında boşaltıldı.

Takımdan yollanan 27 futbolcunun 21 milyon Euro’luk yıllık ücretinden kurtulan Galatasaray 8.7 milyon Euro da bonservisi kasasına koydu. Aydın Yılmaz, Nordin Amrabat, Dany, Pandev, Eboue, Gökhan Zan, Engin Baytar, Felipe Melo, Yekta Kurtuluş, Kaan Baysal, Berk Yıldız, İbrahim Coşkun, Sinan Bolat ve Yiğit Gökoğlan yeni sezonda Galatasaray ile yollarını ayıran isimler oldular.

Bu isimler arasında Amrabat 3.5 milyon Euro ve Melo ise 3.7 milyon Euro’luk bonservis bedelleri ile sarı-kırmızılı ekibe getiri sağlarken Alex Telles de Inter’e kiralık olarak giderken kazandırdığı 1.5 milyon Euro’luk bedel ile takıma nefes aldırdı.

OYNAMADAN KAZANANLAR GÖNDERİLDİ

Kulübe kazanç sağlayan futbolcuların dışında Galatasaray’ın asıl kazancı futbolcuların yıllık ücretlerinden kurtulmak oldu.
Her biri yüksek kontratlarla takıma getirilen ve katkıları her dönem sorgulanan isimler oynamak bir yana 18 kişilik kadroya dahil olmasalar bile Türkiye’de başka kulüplerde hiçbir zaman bulamayacakları paraları Galatasaray’dan kazandılar.

Bu oyuncuların takımdan gönderilmesi ile birlikte yönetim bazı oyuncuların yıllık ücretlerinin bir kısmını ödese de toplamda 72.5 milyon TL’lik gider hanesini gelecek sezonlar için de temizlemiş oldu.

Bu durum Galatasaray’ın UEFA ile yapılacak mali fair play görüşmeleri öncesinde için rahat bir nefes almasını sağladı.