Son günlerde adı Galatasaray ve Inter’le anılan futbolcunun da tercihini Şampiyonlar Ligi faktörü sebebiyle sarı kırmızılılardan yana kullandığı iddia edildi. Ayrıca haberde Galatasaray’ın Medel için 8 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli konusunda anlaştığı iddia edilirken sarı kırmızılı yönetimin bu transfer için takımdan ayrılması beklenen Emmanuel Eboue’yi de takasda kullanmak istediği ifade edildi.
Dünya Kupası’nda izlendi

El Mercurio’da yer alan haberlerde Galatasaray’ın Medel’i Dünya Kupası’nda oynadığı tüm maçlarda takip ettiği de belirtildi. Özellikle Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli’nin Rapid Wien’e 3-1 mağlup oldukları maçtan sonra defansımız biraz hareketli olmalı açıklamasının bu transferde etkili olduğu iddia ediliyor.

Yerinde duramayan adam: Medel

Şilili defans oyuncusu Medel özellikleri bakımından diğer defans oyuncularına göre çok farklı özelliklere sahip. Diğer defans oyuncularına göre daha kısa bir boya sahaip olan futbolcu İleri çıkışları ve topu kullanışıyla oynadığı takımlarda fark yaratıyor. Defansın her bölgesinde oyanayabilen oyuncu orta sahada da forma giyebiliyor. Dünya Kupası’nda defansın ortasında forma giyen futbolcunun gösterdiği performans tüm çevrelerce beğenilmiş ve yerinde duramayan adam benzetmesi yapılmıştı. Şili Milli Takımı'nın önemli parçalarından biri olan defansif orta saha oyuncusu Gary Medel, Dünya Kupası'nda iyi bir performans ortaya koymuş ve takımının son 16'ya kalmasında büyük pay sahibi olmuştu. Medel, Boca Juniors'tan Sevilla'ya oradan da 11 milyon Euro'luk transfer ücreti ile Cardiff City'ye transfer olmuştu.

medyaspor