Galatasaray'da transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Sarı-Kırmızılı takımın son 10 sezondaki orta saha transferlerini mercek altına aldık.
 
Cim-Bom, son 10 sezonda orta saha transferlerine ödediği bonservis ve sattığı oyunculardan elde ettiği gelir karnesini derledik. Sarı-Kırmızılı takım son 10 yıllık süreçte önemli ve çarpıcı bir rakama ulaştı.

Galatasaray'daki orta saha transferlerine son 10 yılda Sarı-Kırmızılı yönetimler toplamda 81 milyon Euro harcadı. Galatasaray'ın bu süreçteki en pahalı orta saha transferi de aynı zamanda kulübün en fazla bonservis bedeli ödediği futbolcu olan Younes Belhanda oldu. Belhanda için kulübün kasasında 8,75 milyon Euro çıktı. Galatasaray bu 10 yıllık süreçte Misimovic için Wolfsburg'a 8,5 milyon Euro öderken aynı süreçte 3. sırada ise 7,5 milyon Euro ile Wesley Sneijder yer alıyor. 

GEÇEN SEZON 22,2 MİLYON EURO HARCANDI

2008-2009 sezonunda orta saha transferi yapmayan Galatasaray, en çok orta alan transferi yaptığı sezonu ise geçen sezon yaşadı. Galatasaray, geçen sezon orta alan oyuncularına toplamda 22,25 milyon Euro harcadı.
 
Aslan'ın son 10 sezonda sattığı orta saha oyuncuları

Galatasaray'ın son 10 yıllık süreçte sattığı orta saha oyuncularına baktığımızda ise yarı yarıya bir fark göze çarpıyor. Galatasaray bu süreçte toplamda 39,75 milyon Euro harcadı. Sarı-Kırmızılı takımın en pahalı satışı ise geçen sezonun devre arasına dayanıyor. Senegalli oyuncu Badou Ndiaye, 16 milyon Euro bedelle Stoke City'nin yolunu tutmuştu. Başarılı oyuncuyu takip eden isimse Valencia'ya 5,5 milyon Euro'ya satılan Mehmet Topal oldu.