A Milli Futbol Takımı'nın, 13 Kasım'da deplasmanda  Katar ve 17 Kasım'da İstanbul'da Yunanistan ile oynayacağı özel maçların aday  kadrosu açıklandı. 
 
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya  Birinci Futbol Ligi takımlarından (Bundesliga) Mainz'da forma giyen Yunus  Mallı'nın yanı sıra Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından RB Leipzig'de  oynayan Atınç Nukan ile Gençlerbirliği'nin genç futbolcusu Ahmet Çalık, ilk kez  aday kadroya davet edildi. 
 
Beşiktaşlı futbolcu İsmail Köybaşı bir yıla yakın bir sürenin ardından  yeniden aday kadroda yer alırken, Bundesliga'da Bayer Leverkusen forması giyen  Ömer Toprak'ın aday kadroda bulunmaması dikkati çekti. 
 
Katar ve Yunanistan maçlarının aday kadrosuna Fenerbahçe ve  Galatasaray'dan beşer, Beşiktaş'tan 4, Bursaspor'dan ise 3 futbolcuya yer  verildi. 
 
Ay-yıldızlı ekibin, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynadığı Çek  Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarının aday kadrosuna çağrılan Ersan Adem Gülüm, Caner  Erkin, Volkan Şen, Gökhan Töre, Umut Bulut ve Mevlüt Erdinç ise aday kadroda yer bulamadı. 
 
Daha önce aday kadroya davet edilen ve Katar ile Yunanistan maçlarının  aday kadrosunda da bulunan Trabzonsporlu Okay Yokuşlu'nun yanı sıra Adanasporlu  Hayrullah Mert Akyüz ise henüz A Milli Takım forması giymedi. 
 
İşte aday kadro 
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in belirlediği 25 kişilik aday  kadroda şu futbolcular bulunuyor: 
 
Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Alper Potuk  (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta, Emre Çolak, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz (Galatasaray), İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun  (Beşiktaş), Fehmi Mert Günok, Serdar Aziz, Emre Taşdemir (Bursaspor), Hayrullah  Mert Akyüz (Adanaspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Ahmet Çalık  (Gençlerbirliği), Atınç Nukan (RB Leipzig), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Arda Turan (Barcelona), Yunus Mallı (Mainz).