Türkiye A Milli Takım'ın Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı mücadelelerin aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Şenol Güneş'in açıkladığı kadroda sürpriz isimler de yer aldı. Medipol Başakşehir'de top koşturan Emre Belözoğlu ve Beşiktaş'ın golcüsü Burak Yılmaz uzun bir aradan sonra milli takım kadrosuna çağırıldı.

Şenol Güneş'in Türkiye Milli Takım kadrosu açıklandı mı?

Türkiye A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk ve Moldova maçlarının kadrosunu açıkladı. Uzun zamandı kadroda yer almayan üç yıldız futbolcu Emre Belözoğlu, Bökhan Gönül ve Burak Yılmaz kendisine yer bulurken, Galatasaray'dan 11 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Almanya'nın Stuttgart ekibine transfer olan Ozan Kabak da ilk kez milli takıma çağırılan isimler arasında yer aldı.

Milli Takım'da daha önce hiç forma giymeyen Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Ozan Kabak, Muhammed Şengezer, Efecan Karaca, Güven Yalçın ve Emre Kılınç da aday kadroda yer aldı.
Şenol Güneş, Beşiktaş'tan Gökhan Gönül, Dorukhan Toköz, Oğuzhan Özyakup, Güven Yalçın ve Burak Yılmaz'ı kadroya dahil etti. 

UZUN BİR ARADAN SONRA ÇAĞRILDILAR

Türkiye A Milli Takım'ın Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı maçların aday kadrolarında kendilerine yer bulan Gökhan Gönül, Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu uzun bir aradan sonra milli forma altında mücadele verecek.

Gökhan Gönül en son 2018 yılında milli formayı terletirken Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz en son 2017 yılında forma giymişti. 

Gökhan Gönül: 23.03.2018
Burak Yılmaz: 06.10.2017
Emre Belözoğlu: 09.10.2017

İŞTE O KADRO

Milli Takım'ın Arnavutluk ve Moldova maçları ne zaman?

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Milli Takımımız grubunun ilk maçında Arnavutluk ile karşılaşacak. Arnavutluk - Türkiye maçı 22 Mart Cuma günü saat 22.45'te başlayacak. Türkiye, grubun ikinci maçında Moldova'yı konuk edecek. Türkiye - Moldova maçı 25 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak.
 
Milli Takımın Avrupa Şampiyonası rakipleri (EURO 2020 eleme grupları)

A Grubu: İngiltere, Çekya, Bulgaristan, Karadağ, Kosova
B Grubu: Portekiz, Ukrayna, Sırbistan, Litvanya, Lüksemburg
C Grubu: Hollanda, Almanya, Kuzey İrlanda, Estonya, Belarus
D Grubu: İsviçre, Danimarka, İrlanda Cumhuriyeti, Gürcistan, Cebelitarık
E Grubu: Hırvatistan, Galler, Slovakya, Macaristan, Azerbaycan
F Grubu: İspanya, İsveç, Norveç, Romanya, Faroe Adaları, Malta
G Grubu: Polonya, Avusturya, İsrail, Slovenya, Makedonya, Lüksemburg
H Grubu: Fransa, İzlanda, Türkiye, Arnavutluk, Moldova, Andorra
I Grubu: Belçika, Rusya, İskoçya, Yunanistan, Kazakistan, San Marino
J Grubu: İtalya, Bosna Hersek, Finlandiya, Güney Kıbrıs, Ermenistan, Liechtenstein

İŞTE TÜRKİYE'NİN BULUNDUĞU H GRUBU

Fransa
İzlanda
TÜRKİYE
Arnavutluk
Moldova
Andorra

(Futbol Arena)