Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, deplasmanda Medipol Başakşehir’e 5-1 mağlup oldu. Gazetelerin ünlü spor yazarları bu maçın ardından Galatasaray  Teknik Direktörü Tudor’a sert eleştirilerde bulundu.

‘KEYİFDEN KAHKAHA PATLATMIŞTIR…’

Abdullah Avcı bu dizilişi görünce herhalde keyiften sağlam bir kahkaha patlatmıştır…. Şenol Güneş'in 2.5 savunmacılı oyunu en çok Başakşehir'le sorun yaşarken bu kanatsız oyun enteresan. Sonuçta Tudor Emre, Mahmut ve Caicara yokken Başakşehir'den 5 gol yedi. Bu gerçekten uğraşsanız yapmanın zor olduğu bir şey. Mossoro'nun Fernando üzerinde kurduğu baskıyla oldu bu. Adebayor da klasik orta saha yardımını yapınca Galatasaray topu merkezden çıkaramadı. Kanada döndüklerinde 3'e 1'le karşılaştılar. Başakşehir maçın başında yediği baskıyı da uzun topla Adebayor'u görerek kırınca Galatasaray için bir çözümlük oluştu. Zaten duran toplarda kafaya çıkan tek oyuncu ve neredeyse hep çizgide kalan Muslera da varken ev sahibi işi çözdü. İkinci yarı başında golü de getiren Galatasaray ön alan baskısı da kanatlarda bir değişim yapmayınca çok riskli oldu. Sonuçta Elia'yı kahraman yaptı Tudor. Adebayor zaten öyle. Tudor sadece Başakşehir'e kaybetmedi. Bilic sendorumunu Bilic'ten daha ağır bir şekilde yaşamaya devam ettiğini gösterdi. (Mehmet Demirkol – Fanatik)

‘KİMSE AVCI’YA ANAHTAR TESLİM ETMİYOR’

“Ben sistemlere inanmam” diyen Tudor efendi Florya’da Başakşehir’in 540 dakika tutan 6 maçını izlemiş ve analizlerini yapmıştı! Ama Tudor 54 bin dakika izlese Başakşehir’i yine çözemez. Çünkü futbol bilgisi, hocalık tecrübesi ve çapı bırakın büyük bir maç kazanmayı Galatasaray’ı yönetmeye bile yetmez.Adebayor’un Galatasaray savunmasının önünde yaptığı duvar işini Gomis-Eren ikilisinden biri bile rakip kalede yapamadı. Tudor’un Rodrigues’e bir takıntısı var. Bazı insanlar fikirleriyle ve icraatlarıyla konuşur.Tudor gibi dar düşünceli teknik adamlar yetersizliklerini güç gösterisiyle kapatmaya çalışır. Tudor’un her maçta rakip kulübelerle bir kabadayı gibi kavga etmesi futbolun Fair-Play ruhuna yakışmıyor. Abdullah Avcı, yıllardır sarı kırmızılı takımdaki bütün hocaların bileğini büküyor. Yönetimler; başta Özbek olmak üzere kimse Avcı’ya anahtar teslim etmiyor. (Levent Tüzemen – Sabah)