Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, Galatasaray muhabirlerine verdiği yemek davetinde açıklamalar yaptı. Transfer için konuşan Galatasary 2. Başkanı, "İç transferde tüm oyuncularla teker teker konuşacağız. Yarın hatta birkaçının menajeri ile konuşacağız. Bunlar kolay değil. 33 milyon euro, bu sene tribünden kaynaklanan hasılat kaybımız var" diye konuştu. 

Gedson Fernandes rüyasını Terim gerçekleştirdi

Albayrak, Gedson Fernandes transferinde Fatih Terim'in büyük rol oynadığını söyledi. Albayrak şöyle konuştu: "50 bin pounda Fernandes’e uçak kiraladık. 9:34’te uçağı kaldırdık. Londra’ya gidip sonra İstanbul’a götürmek üzere. Pilotlara kestirme yol tarif edip prim vereceğimi söyledim.  Fernandes’i Fatih Terim’den başkası getiremezdi. Rui Costa ile Fatih Terim. Bu rüyayı gerçekleştiren Fatih Terim’in kendisi.  O uçak İstabul’a indiğinde kuş gibi hafifledim. Covidliyken bile bu kadar stres  yanımdan tabutlar geçerken bile yaşamadım. Bir uçak bir sis yüzünden vay başıma gelenlere..."

'Vedat Muriç'in bana sarılıp ağlarken fotoğrafı var'

Galatasaray 2. Başkanı, Fenerbahçe'ye transfer olan Vedat Muriç, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci için de açıklamalarda bulundu. Albayrak şunları söyledi: "İrfan Can Kahveci Galatasaray’a gelmek çok istedi. Sadece o değil ki... Mert Hakan Yandaş'ın da... Vedat Muriç boynuma sarılıp ağlarken fotoğrafı var. Hiçbir zaman bir futbolcuya odaklanmadık. Bu transfer döneminde sabırlı ve kararlı davrandık yoksa çok pahalıya mal olacaktı."

Omar Elabdellaoui'nin durumu

Albayrak, 31 Aralık'ta havai fişek kazasında yaralanan Omar Elabdellaoui'nin son durumu hakkında da konuştu. Galatasaray 2.Başkanı, "Omar Elabdellaoui Galatasaray’ın büyüklüğüne hayran kaldı. Bir gözü iyi diğer gözü de görmeye başladı. Amerika’da bir doktor bulduk. Her hafta görüntülü tedavi uygulatıyor. Ya doktoru getireceğiz ya da Amerika’ya göndereceğiz. Bu bizim futbolcumuza  insan sağlığımıza ne kadar önem verdiğimizin bir kanıtıdır. İlik nakli de gerçekleşecek, çok ümitliyiz. Galatasaray’ın açamayacağı kapı yok" dedi.

(Ajansspor)