Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, takımın teknik direktör arayışlarına ilişkin, "Yeni alacağımız hoca inşallah Mancini gibi bize büyük listelerle büyük milyon dolarla Galatasaray'a büyük bir külfet olmaz. Onu diliyorum. Eğer bu olursa hiç iyi olmaz" dedi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, kulübün antrenör sorununun bulunduğunu belirterek, takımın Robert Mancini ile bir dönem daha devam etmesini istediğini söyledi. Mancini'nin verdiği ani kararın kulübü de zor durumda bıraktığını ifade eden Albayrak, bu durumun hem Mancini hem de Galatasaray için hayırlı olmasını diledi. Albayrak, yeni bir teknik direktörle anlaşılmasını beklediğini dile getirerek, "Yeni alacağımız hoca, inşallah Mancini gibi bize büyük listelerle büyük milyon dolarla Galatasaray'a büyük bir külfet olmaz. Onu diliyorum. Eğer bu olursa hiç iyi olmaz. Devre arasında 9 futbolcu alındı. Bunun maliyeti hem ülkeye hem de Galatasaray'a pahalıya mal oldu. Bunların artık çok dikkatli yapılması lazım. Sebebi de maalesef yabancı sayısında azalma var. Bu dikkate alınmazsa kulüplerimiz uçuruma gider. Kadrolarındaki yabancıları ellerinden çıkarmadan yabancı transferine yönelilirse, yabancıları da göndermek için büyük paralar ödemek durumunda kalıyoruz" diye konuştu. Bazı yabancı futbolcuların mukavelesini feshetmeyerek durumu zora soktuğunu belirten Albayrak, bu nedenle yeni alınan yabancı futbolcuyla sözleşme yapılamadığı için zor durumda kalındığını bildirdi. Albayrak, bunları bütün kulüplerin dikkate alması gerektiğini ifade ederek, yeni sezonda bütün kulüplere başarılar diledi.
"Galatasaray, gelecek sezon sonunda 4. yıldız takacak"

Yabancı sayısındaki sınırlamayı, sayının biraz daha uzatılması yönünde karar alınması gerektiğini dile getiren Albayrak, bu konuda kulüplerin sıkıntılı olduğunu söyledi. Albayrak, takımların, kadrolarındaki yabancı futbolcuların bonservislerini feshedemediğini belirterek, "Kulüpten ayrılırken bazı futbolculara mukavele imzalamamız için siz kendi futbolcularınızdan fedakarlık yapıyorsunuz. Bir sene olmasına rağmen parasını ve mukavelesini veriyorsunuz, gönderiyorsunuz. Bunlar Galatasaray'a geçen sene bir kaç tanesinde oldu, kulübe çok ciddi maliyet oldu. Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Galatasaray yeni teknik direktör ile sözleşme imzalayana kadar transferde ciddi adım atmamalı, atarsa hata yapar" diye konuştu.

Futbolda eski dönemlerin kapandığını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti: "Eskiden yönetici 'ben geldiğim zaman şu futbolcuyu alacağım' diyordu ancak bu durum artık eskide kaldı. Şimdi hoca geldiğinde kendi sistemine göre senden futbolcu istiyor. Sizin aldığınız futbolcular var bunlar boşa çıkmak durumunda kalıyor. Artık bir futbolcunun kulüplere 10-15 milyon avro gibi para mal oluyor. Artık ekonomik sıkıntılar içinde boğuşan dünya ekonomisinde böyle bir harcama yapma lüksü kimsede yoktur. Onun için dikkatli olmak lazım. Galatasaray, gelecek sezon sonunda 4. yıldız takacaktır."