Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ergün, "Sürpriz değil, ama Türkiye'de sûni olarak yaratılan ortamdan dolayı insanların bunu sürpriz olarak görmeleri söz konusu olabilir; ama bu olması gerekendir. Biz de olması gerekeni yaptık" dedi.

BEŞİKTAŞ KENDİ İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRMESİ YAPMIŞTIR

Ergün, Beşiktaş'ın Cuma günü Fenerbahçe'nin seyircisiz oynama cezası kalksın şeklindeki açıklamasının hem siyah beyazlı yönetim içerisinde hem de Beşiktaş'ın taraftarları içerisinde yeterince değerlendirildiğini bu nedenle kendilerinin daha fazla yorum yapmayı gerekli görmediklerini söyledi.  

YAĞMAYI YAPANLARA FENERBAHÇELİ DEMEK, FENERBAHÇE'YE HAKARET OLUR

Kulüp sözcüsü Şükrü Ergün, Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'u yağmalayanlar için "Ben onları Fenerbahçe taraftarı olarak görmüyorum. Bunu bu şekilde görmek Fenerbahçe taraftarına hakaret olur. Ben Fenerbahçe taraftarının bu seviyede olduğuna inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER BANA 6-7 EYLÜL OLAYLARINI HATIRLATTI

Fenerbahçe'nin bu konuda kendilerini arayıp, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirip getirmedikleri konusundaki soru için ise "Bu Fenerbahçe yönetiminin tasarrufunda olan bu konudur. Bir şey söyleyemeyiz. Ama ben bu yağmayı yapanların ne Fenerbahçeli olduğuna ne de taraftar olduğuna inanıyorum. Bu son derece adi bir suçtur. Bir ticari kuruma karşı yapılmış bir suçtur. Yağmalama suçudur. Resimleri gördüğümde kanım dondu. Türkiye'de tarihimizin yüz karası olarak kayıtlara geçen 6-7 Eylül olayları olmuştu, 1950'lilerde ben görüntüleri görünce oradaki resimleri çağrıştıran bir imaj oluştu. Vandalizm, barbarlık. Ama ben bunu kesinlikle Fenerbahçe camiasıyla bağdaştırmıyorum. Daha önce de olmuştu, ama böylesine içeri girip paraların alınması, formaların yakılması, malların yağmalanması, ancak 6-7 Eylül'de olmuştu" dedi.

HAKEMLER ÖZGÜR İRADELERİYLE KARAR VEREMİYORLAR

Hakem konusunda yorum yapmayacağını belirten Ergün, Elazığspor maçında verilmeyen penaltı pozisyonu için "Daha önce de söylediğim gibi bunların hakemlerin özgür iradeleriyle verdikleri kararlar olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.

BİLANÇO SEZON SONUNDA

Şükrü Ergün, "Galatasaray'ı şampiyonluktan uzaklaştıran etkenler nelerdi" sorusu için "Sezon bitsin, bittikten sonra konuşalım" dedi. 

BAŞARI ÖLÇÜTÜ ŞAMPİYONLUKTUR

"Sezon sonunda ikinci olarak doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne giden, Türkiye kupasını kazanan bir Galatasaray olursa bu başarı olarak kabul edilebilir mi?" şeklindeki soru için Ergün, "Bu nereden baktığınıza bağlı. Ben bir taraftar olarak Galatasaray'ın başarısının şampiyonluktan geçtiğine inanıyorum. Şampiyonluk yoksa ligi yüzde yüz başarılı bitirdik diyemeyiz; ama doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gidip, Türkiye kupasını da kazanırsak bu küçümsenemez" şeklinde konuştu. 

F.BAHÇELİ DOSTLARIMIZ BU UMUDUN PEŞİNDEN KOŞACAKLARDIR

Şükrü Ergün, Fenerbahçeli yöneticilerin sarı lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali olduğu yönündeki açıklamaları için "Bu aşamada söylenenlerin ne derece gerçeği yansıttığını bilmiyorum. UEFA'nın aldığı kararların üzerine gidilmesi bu aşamada sonuç doğurur mu bilmem; ama şu anda verilmiş bir karar var. Ortada da bir defacto karar var. Ben bunun üzerine konuşuyorum. Hukukçular kararın değişmeyeceğini söylüyorlar; ama bu Fenerbahçeli dostlarımız için bir umuttur, umudun peşinde koşacaklar" dedi.

DROGBA YETİŞSE İYİ OLUR

Kulüp sözcüsü Ergün, Drogba'nın sakatlığıyla ilgili olarak "7 Mayıs'taki kupa finaline yetişse iyi olur" diye konuştu.

LUCESCU GÜNDEMİMİZDE YOK; TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ DE GÜNDEMİMİZDE YOK

Şükrü Ergün, "Lucescu, çok sevdiğimiz bir teknik direktör olmasına rağmen, Galatasaray'ın gündeminde hiç yok. O nedense Galatasaray'ın gündemine enjekte ediliyor. Sabah telefonumda bazı mesajlar gördüm, 'Dün akşam Lucescu'yla yemek yemişsiniz, haberini yapabilir miyiz' diye. Artık ne söyleyebilirim. Lucescu çok düzgün, efendi bir insandır. Kendisiyle kısa sürede olsa çalışma imkanı buldum. Bundan dolayı da çok mutluyum. Galatasaray, her yıl antrenör değiştiren bir kulüp değildir. Galatasaray'ın antrenör değiştirme planı yoktur. Burası deneme tahtası değil" dedi. 

MANCINI'YLE YOLA DEVAM

Ergün, sezon sonu ortaya çıkabilecek duruma göre de bir değişiklik olmayacağını belirterek, "Yeni sezonda Mancini'yle yeni sezonda devam edeceğiz" diye konuştu.