Son dönemde Galatasaray’ın Alexander Sörloth’u transfer etmek için yaptığı hamleler konuşuluyordu. Norveç’ten TV2 sarı-kırmızılıların bu hamlesini masaya yatırdı.

TV 2'nin haberine göre Galatasaray’ın 25 yaşındaki oyuncu için kiralama teklifi gerçek. Böyle bir görüşme oldu. Ancak sarı-kırmızılıların yol çok uzun.

Çünkü Sørloth, üç kulübün dahil olduğu karmaşık bir transfer görüşmesinin ardından RB Leipzig'e imza atmasının üzerinden sadece 106 gün geçti.

Spor direktörü Markus Krösche, 220 ila 250 milyon kron arasında bir değere sahip olan transferi yaşadığı en zor süreç olarak nitelendirdi.

“Bir hücum oyuncusunun yeni bir kulübe alışması kolay değildir. Beklenenden daha uzun sürebilir. Leipzig teknik ekibi, ona ihtiyacı olan zamanı vereceğini söylüyor” dedi

Yerel gazete Leipizer Volkszeitung’de RB Leipzig'i yakından takip eden Guido Schäfer ise Türk kulüplerinin artık Sørloth'u kiralık almasının "imkansız" olduğunu düşünüyor.

Schäfer, “Bunun umutsuz bir beklenti olduğunu düşünüyorum. Sørloth, RB Leipzig için çok pahalı bir transfer oldu. İyi bir oyuncu. Julian Nagelsmann geçtiğimiz günlerde bize Alexander'ın iyi bir antrenman döneminde olduğunu ve her zamankinden daha iyi bir form yakaladığın söyledi” açıklamasını yaptı.

(Fotomaç)