Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısı, Manchester City'den gönderiliş şeklini eleştirirken, gönderilmeden aylar önce Manchester City yönetiminin Pep Guardiola ve Carlo Ancelotti ile görüştüğünü söyledi. 

Kulüp Başkanı Haldun El Mübarek'in, CEO Ferran Soriano ve futbol direktörü Txiki Begiristan tarafından yönlendirildiklerini dile getiren Mancini, "Futbolun içerisinde çok sayıda kişiyi tanıyorum ve onların Şubat, Mart ve Nisan ayında aralarında Pep Guirdiola ile Carlo Ancelotti'nin de olduğu üç ya da dört teknik direktörle görüştüklerini biliyorum" diye konuştu. 

Bu insanlarla İngiltere Lig Kupası final maçı öncesi birlikte oturup yemek yediklerini söyleyen Mancini, "Yahuda gibiydim. (Hz. İsa'ya ihanet eden havari). Başkan Haldun El Mübarek'e yüzde 100 inandım; ancak bu iki adama güvenmedim. Belki de Haldun da bunların dediğini yaptı" ifadelerini kullandı. 

Ayrılış sürecinde bu insanların korkakça davrandığını vurgulayan Mancini şöyle devam etti, "Bazı insanlar sizinle yüzyüze konuşacak cesarete sahip değillerdir. Haldun bile ne olduğuna dair bana bir şey söyleyemedi. Sadce gelip dört yıl birlikte geçirdik ve her şeyi kazandık. Mutluyuz; ancak birlikteliğimiz sona erdi diyemedi." 

Mancini sözlerinin sonunda Manchester City taraftarına veda edemediğini söylerken, "Arkamdan iş çevirdiler ve bitime iki maç kala beni kovdular. Taraftara veda bile edemedim" diye sözlerini bitirdi.