Galatasaray'ın eski yöneticilerden ve geçmiş dönemde başkan adaylığını da koyan Adnan Öztürk, sarı kırmızılı ekibin gündemine dair flaş değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Öztürk, başkan adaylığıyla ilgili net konuşurken seçim süreciyle ilgili de yorumda bulundu.

Eşiyle birlikte ciddi rahatsızlıklar geçirdiklerini ifade eden Öztürk, "Çok şükür şu an iyiyiz. Galatasaray buraya kadar getirmişken Fatih Terim, futbolcular ve camia şampiyonluğu bırakmaz. Zor zamanlardan geçiyorken bu şampiyonluk kaçmaz" dedi.

"Enteresan bir seçim kararı oldu ve sonrasında Mustafa Cengiz başkan seçildi, onunla da görüşüyoruz. Camia artık borcu değil zararı konuşmaya başladı, buna seviniyorum artık çünkü artık problemin farkındayız. Galatasaray camiası problemleri artık tartışıyor, keşke herkes camiaya layık olacak şekilde tartışabilseydi ama bu konuların konuşulması önemli."

"Galatasarayla ilgili karamsar konuşanları bunu pompalayanları anlamakta güçlük çekiyorum. Galatasaray'ın satılması mümkün değildir. Gelirleri borçları bellidir ve bunun altından kalkacak durumdadır. Allah rahmet eylesin İbrahim Yazıcı düşük bütçelerle başarılı olabileceğini Bursaspor'da gösterdi."

Futbol dışı branşlarda bankalarla rekabet etmek çok zor, amatörlerde olimpik sporcuları yetiştirmek lazım diye düşünüyorum. Basketbolu ise amatör branş olarak görmüyorum, basketbol için ayrı bir değerlendirme yapılması gerekiyor.

''Başkan adayı olmam...''

"Ben herkese eşit mesafede duruyorum ve başkan adayı olmam mümkün değil. Çok yoğun bir tempo var, iş anlaşmalarımı iptal etmem çok zor. Zaten kimse de bana bir teklifte bulunmadı. Liseli olmaktan gurur duyuyorum ama Galatasaraylı olmaktan daha büyük gurur duyuyorum."

"Galatasaray'da çekişme yaratan insanlara prim vermeyelim ve birlik olup hep beraber zorlukların altında kalkalım. Kongre sonrası Galatasaray hak ettiği başkanı bulacaktır. Ben teknik ekip ve oyuncularımın gözünde şampiyonluğu görüyorum ve buna destek olmalıyız."

"Benim aklımda Galatasaray'a yakışacak bir başkan adayı var ama şimdi bunu konuşmak istemiyorum. Tek adaylı bir seçim olacağını düşünmüyorum, çok önemli isimler Galatasaray'ı "yakından takip ediyorlar kimse karamsar olmasın. Şampiyonluk gelsin sonrasında gerekenler olur."

"Dursun Özbek'in normal olmayan seçim kararına verilen tepkiyi ancak Galatasaray gibi bir camia verir. Bunu herkes gördü."