İşte Adnan Polat'ın olay yaratacak sözleri;

"Galatasaray Sportif AŞ, ben başkan olurken 200 milyon dolar değeri vardı, ben bırakırken 700 milyon dolardı. Bugün baktım 172 milyon dolar değeri var. Ben Riva'yı aldığımda 50 milyon dolardı, 250 milyon dolars çıktı, değerlendi. Ünal Aysal başkan olur olmaz borsada sermaye artırımıyla bu değerden faydalandı. Aysal'ın beyanatlarından ben şunu anlıyordum, Galatasaray balon olmuş uçuyor. Ancak, ben Galatasaray'ın düştüğüne inanıyorum.

Benim dönemimden kalan vergi borcu 20 milyon dolardır. Bizim dönemimizle ilgili çıkan bir şeydir. Benden önceki başkanlardan kalan vergiler de vardı. Biz mahkemeye gittik, kazandık. Ünal Aysal'ın yarattığı vergi borcu 130 milyon civarında. Yani, bunlar hep oluyor."

"AYSAL DÖNEMİNDE ŞAMPİYON OLMAMAK İMKANSIZDI"

"Şartlar gereği ucuz transferler yaptık. Transfer yapmak dünyanın en kolay işi. Kulübün, oyuncunun, menajerin istediği paraları verirsin, yaparsın. Benim amacım farklıydı. Ben olsaydım bugün Galatasaray'ın borcu olmazdı. Sizin yeni stadınız açılmış, rakipleriniz şikeyle uğraşıyor. Aysal'ın döneminde şampiyon olmamak imkansızdı. Kimse şimdi bunu kaldırıp masaya koymasın."

"G.SARAY BU KRİZDEN 5 SENEDE ÇIKAMAZ"

"Biz 2006 yılında göreve geldiğimiz vakit, durum vahimdi. Biz çok iyi bir ekiple ciddi bir çalışmayla, aşağı yukarı 5 senede kuyudan çıkıp yüzeye geldik. 2011'de biz zirveye çıkacaktık. Şimdi durum çok vahim. Digitürk'le konuşuyorum, gelirler düşüyor. 500 milyon dolarlık havuz kolay kolay ödenemez. Galatasaray şimdi bu krizden 5 senede çıkamaz, 10 sene ve üstünde kurtulabilir. Galatasaray, ekonomik başarının arkasında koşarak çıkabilir tabii."

"300-400 MİLYON DOLAR VAR GERİYE KALAN"

"Biz 3 senede, aşağı yukarı geçmişe yönelik tüm borçları ödeyerek, statın yapımıyla birlikte toplamda 350 milyon dolar harcamıştık. 3.5 senede de, Aysal döneminde, 500 olmasın da 600-700 milyon dolar olsun. Geriye kalan 300-400 milyon dolar var, borç rakamında. Galatasaray, bundan sonraki fırsatlarını kaybetti. İmkanlar ortadan kalktı, uzun yıllar uğraş verilecek. Galatasaray'ın birlik beraberliğe ihtiyacı var ama o da yok. Galatasaray 150-200 kişinin etrafında dönüyor, yönetim olarak."

"G.SARAY'I BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Duygun Yarsuvat'ın kafasında ne var bilmiyorum. O yüzden yorum yapamıyorum. İnan Bey'i falan duyuyorum, Galatasaray'ı baskı altına almaya çalışıyorlar. Ben onu bozduğum için bana düşman oldular. Galatasaray kapalı bir sistem, halka açık değil. İnan Kıraç ve grubu hala etkili, maalesef. Galatasaray'ın sessiz çoğunluğuna sesinizi çıkarın diyorum."

"G.SARAY ÖZEL BİR FONA DEVREDİLEBİLİR"

Rasim Ozan'ın "Galatasaray özel bir fona devredilsin. Şirket gibi yönetilsin madem" sözlerine "Bu da olabilir." cevabını verdi.

"G.SARAY'IN LİSECİLERDEN KURTULMASI LAZIM"

"Ben Galatasaray Liseliler'e karşı olmadım. Ben lisecilere karşıyım. Bence Galatasaray'ın lisecilerden kurtulması lazım. Lise mezunlarının %90'ı saygıdeğer insanlar. Bunların devreye girmesi lazım. Galatasaray, Galatasaray'a gönül verenlerin kulübü olmalı. Bu sağlanırsa, Galatasaray çok daha farklı yerlere gider diye düşünüyorum."

"Sadece Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la değil, ben bütün kulüp başkanlarıyla aram iyiydi. Ne kadar saygı görürsem, saygı gösteriyordum. Güzel ilişkilerimiz vardı. Ben onların bozulduğunu görüyorum."

Sporx