Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı 1-0 yendi. SABAH'ın usta kalemi Ahmet Çakar derbiyi ve tartışmalı hakem kararlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Çakar'ın yazısı...

Derbide VAR'a rağmen G.Saray'a hakem tarafından puan kaybettirilmiştir. Kritik 3-4 pozisyon var. Bunların bazılarında VAR'a gidildi, bazılarında protokol gereği zaten gidilemezdi.

Beşiktaş, penaltı öncesi bir çift vuruş kazandı. Cüneyt Çakır'a göre kafadaki topa ayakla müdahale vardı. Ama değerlendirme yanlış. Top kafayla oynanacak mesafede değildi. Bel hizasındaydı. Beşiktaşlı oyuncu kafayı bel hizasındaki topa sokuyor, G.Saraylı oyuncu da rakibe temas etmeksizin topa vuruyor. Burada ihlali yapan kafasını ayakla oynanacak mesafeye sokan Beşiktaşlı oyuncudur.

Bu yanlış çift vuruştan sonra haklı bir penaltı geldi. Eren'in amatörce yaptırdığı penaltı Beşiktaş'ı öne geçirdi. Pek tabii ki bu penaltıyı Cüneyt değil VAR hakemi verdirdi.Yine ilk yarıda kritik penaltılık bir pozisyon daha yaşandı. Medel'in vurduğu top, Vida'nın açık koluna çarptı. VAR hakemi Mete Kalkavan, Çakır'a 'Git, tekrar bak' dedi. Ama bence Cüneyt, burada doğru karar verdi. Medel'in amacı topu kalesinden uzaklaştırmak. Vida'ya mesafesi çok yakın. Bu beklenmeyen top, Vida'nın açık koluna çarpıyor. Bence de penaltı değil.

Ve maçın en kritik pozisyonu ikinci yarıda yaşandı. Onyekuru-Necip mücadelesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR, "Git, bak" dedi. Çakır, bu sefer de "Onyekuru elle oynadı" diyerek penaltıyı iptal ettirdi. Bence bu yanlış bir karar. Necip ayağını kaldırıp Onyekuru'yu çelmeliyor ardından da Onyekuru topu elle oynuyor. Yani önce penaltı olayı yaşanıyor ve Çakır burada korkunç hatalı bir değerlendirme yapıp G.Saray'ın penaltısını hiç ediyor.

Bu iş böyle gitmez! VAR belki Türkiye Ligi'nde hataları azalttı ama bu azalmış hatalar yaşandığında da ortaya büyük bir kaos çıkıyor.