1 sezon daha Galatasaray ile sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki stoper, teknik direktör Fatih Terim ile sezon sonu görüştükten sonra geleceğine dair bir karar verecek.

Bu sezon ligde 7 maça çıkan Ahmet, Türkiye Kupası'nda ise 4 karşılaşmada görev yaptı. Ahmet, 2017'de 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Gençlerbirliği'nden alınmıştı.

AHMET ÇALIK KİMDİR?

26 Şubat 1994 doğumlu Ahmet Çalık, futbola başladığı Gençlerbirliği’nde 13 sene geçirdikten sonra Galatasaray’a transfer oldu. Futbola sokaklarda top koşturarak başlayan Ahmet, 2004’te Gençlerbirliği Futbol Okulu’na girdi. Üç aylık yaz okulunun ardından seçmelerde beğenilmesiyle Ankara ekibinin altyapısında forma giymeye başladı.

U15 Coca Cola Akademi Ligi’nde Gençlerbirliği ile şampiyonluk yaşayan genç futbolcu aynı dönem Türk Milli Takımı formasını da giymeye başladı. Alt yaş gruplarında başarılı performansıyla dikkat çeken Ahmet Çalık ilk profesyonel maçına 18 yaşında 27 Nisan 2012’de Kayserispor karşısında çıktı. Türkiye Spor Toto Kupası B Grubu’nda üç karşılaşmada ilk 11 olarak sahaya çıkan genç oyuncu Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapmış oldu. Bir sonraki sene hem A2 hem de A takım forması giyen Ahmet Çalık, sezonun son beş maçında ilk 11 oynayarak yerini sağlamlaştırdı. 

2013-14’te takımının ilk 11 oyuncusu olan Ahmet Çalık, 19 yaşında ligde 29’u ilk 11 olmak üzere 30 maça çıkarken iki kez de fileleri havalandırmayı başardı. İstikrarlı performansını bir sonraki sezon da devam ettiren hepsi ilk 11 olmak üzere ligde ve kupada 35 maça çıkarken sadece Eskişehir karşılaşmasının son dakikasında gördüğü kırmızı kart dışında tüm mücadeleleri tamamladı. Ligin en fazla uzaklaştırma yapan savunmacılarından biri olan Ahmet Çalık 2016-17 sezonunun ikinci yarısından itibaren Galatasaray forması giyiyor.