Wesley Sneijder için sürpriz Ajax iddiası! Hollanda Eredivisie'de şampiyonluk mücadelesi veren Ajax için Wesley Sneijder ismi gündeme geldi.

Ajax'ın takımın en önemli oyuncularından olan Davy Klaassen'in yerine düşündüğü isimler arasında Wesley Sneijder ismi de yer aldı.

Hollanda basınına göre Ajax, sezon sonunda NapoliEverton gibi Avrupa'da önemli bir takıma transfer olması beklenen Davy Klaassen'in ardından ''Genç ya da tecrübeli'' bir transfer arasında seçim yapacak. Ajax'ın Klaassen'in yerine düşündüğü tecrübeli oyuncular arasında, Galatasaray'daki geleceği tam olarak netlik kazanmayan Sneijder'in de yer aldığı belirtildi. Hollanda'da yer alan haberde yıldız oyuncunun sarı-kırmızılı takımdaki geleceğinin belirsizliğini koruyor. Sneijder'in ayrılması ve ABD'ye gitmemesi halinde Ajax'ı tercih etmesinin sürpriz olmayacağı belirtildi.

Ajax'ın Sneijder'in dışında tecrübeli oyuncu adayları arasında Newcastle United forması giyen Vurnon Anita da yer alıyor.

Hollanda temsilcisi, ayrılma ihtimali olan Davy Klaassen'in yerine genç bir oyuncu seçerse adaylar arasında Nordim Amrabat'ın kardeşi Sofyan Amrabat, Lewis Baker ve NEC Nijmegen'de oynayan Türk oyuncu Ferdi Kadıoğlu yer alıyor.

Wesley Sneijder, her fırsatta Galatasaray'da kalmak istediğini söylese de Igor Tudor'un gelecek sezonda da görevine devam etmesi ve yönetimin finansal olarak yüksek maaşlı oyuncuları elden çıkarmak istemesi nedeniyle, Hollandalı oyuncunun sarı-kırmızılı takımdaki geleceği belirsiz görünüyor.

Sneijder'in 2018 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunuyor.