Sarı-kırmızılılarda son haftalarda tekrar forma şansı bulmaya başlayan ve Selçuk İnan'ın sarı kart cezalısı olmasıyla birlikte orta yuvarlakta oyun kurma görevi kendisine verilen Yekta Kurtuluş, gösterdiği performans ile hocasından ve otoritelerden geçer not almayı başardı.

YÜZDE 91 PAS İSABET ORANI!

Mücadelede 55 kez topla buluşarak karşılaşmada bu alanda bir numarada yer alan Yekta, 11161 kilometlerlik koşu mesafesi ile Ceyhun Gülselam'dan sonra en çok koşan isim olurken, 48 kez pas denemesinde ulaştığı 44 isabet ile yüzde 91 gibi yüksek bir orana ulaştı ve verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdi.

Galatasaray'ın Devler Ligi 2. Turu ilk maçında Chelsea ile oynadığı karşılaşmanın 31. dakikasında Izet Hajrovic'in yerine oyuna dahgil olan ve sarı-kırmızılılarda uyanışın ilk adımlarının atılmasına olanak sağlayan tecrübeli oyuncu, orta sahada rekabet içinde bulunduğu Selçuk İnan'ın sezon performansını da geride bıraktı.

SELÇUK 83, YEKTA 88...

Mancini'nin göreve geldiği günden bu yana düzenli olarak gforma verdiği ve son dönemde sorumluluk almayarak geri ve yan pas tercihleri yaptığı için eleştirilen Selçuk, sezon genelinde 1856 dakika sahada kaldı ve yüzde 83'lük bir pas isabet oranı yakaladı.

Devre arasında takımdan gönderilmesi gündemde olan ve Trabzonspor'un ücret konusunda anlaşamaması nedeniyle son anda takımda kalan Yekta ise, bu sezon 463 dakika forma şansı bulurken, yüzde 88'ik bir pas isabet oranı ile oynadı.

MANCINI HEM SEVİNİYOR; HEM DE...

Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda da yoluna devam eden Galatasaray'da, Yekta Kurtuluş'un istekli futbolu ve ortaya koyduğu oyun teknik heyeti sevindirirken, bir yandan da düşündürüyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, performansından memnun kaldığı Yekta Kurtuluş'u önüzmüdeki hafta oynanacak Karabükspor mücadelesinde de sahaya sürerek ödüllendirmeyi planladığı belirtiliyor. Sarı-kırmızılılarda önümüzdeli dönemde orta sahanın Yekta-Selçuk ve Felipe Melo üçlüsünden oluşması bekleniyor.


Sporx