Galatasaray transfer dönemindeki bir numaralı transfer hedefi olan Alan’da başarıya ulaşamadı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Dubai’ye kadar giderek kadrolarına katma çabası gösterdikleri Brezilyalı forvette mutlu sona ulaşamazken ardından başka isimlere yönelerek transferi tamamladı. 

Bedavaya gitti

Cim Bom’un milyon euroluk teklifleri geri çevrilirken, Evergrande Kulübü'nün Alan’ı Tianjin Tianhai’ye para kazanmadığı bir transferle gönderdiği ortaya çıktı.

Kadroda tutacaklardı ama olmadı 

Alan'ın, Tianjin takımından transfer edilen iki genç futbolcunun karşılığında takasta kullanıldığı ortaya çıktı. Galatasaray'a ciddi bir bonservis karşılığında gönderilme şansı varken, bedavaya elden çıkarılması büyük merak konusu olan futbolcu için atılan bu adımın nedenlerinin neler olduğunun ortaya çıkmasıysa, konuyla ilgili yaşanan gelişmelerin, en az ortaya çıkan sonuç kadar dikkate değer bir hale gelmesine yol açtı. Futbolcusunu Galatasaray'a da vermeyip kadrosunda tutmak isteyen Çin ekibi, değişen bu koşullara ayak uydurunca, ortaya bir anda beklenmedik bir transfer çıktı. 

Devlet müdahil oldu, planlar değişti 

Alan Carvalho, takım içinde yapılan bir gençleştirme operasyonunun kurbanı oldu. Ancak bu sıradan bir gençleştirme operasyonu değildi... Çin'de son günlerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi, Guangzhou Evergrande Kulübü'nün, Çin hükümetiyle bir işbirliğine gitmesi oldu. Buna göre Evergrande, ülkenin en iyi genç futbolcularını bünyesinde toplayacak ve kadrosuna aldığı bu isimleri Çin Milli Takımı'na hazırlayacak.

Yaşlıları verdi, gençleri aldılar  

Guangzhou Evergrande, Tianjin Tianhai ekibinden 23 yaşındaki Yiming Liu ve 22 yaşındaki Xiuwei Zhang'ı kadrosuna kattı. Yaşça daha büyük isimler Changlin Zhang ile Lisheng Liao'yu ise bu takıma gönderdi. Tianjin ile yapılan bu futbolcu takasında kullanılan isimlerden biri de 29 yaşındaki Brezilyalı forvet Alan Carvalho oldu, futbolcu böylece oyuncu değiş tokuşunun bir aracı haline geldi. 

Kontenjanın etkisi ve Talisca kararı 

Evergrande Kulübü'nün Çin vatandaşı olmayan ancak büyükbabaları Çinli olan iki futbolcuya imza attırmak üzere olduğu da ortaya çıktı. Bu sene bu futbolcular yabancı statüsünde olacaklar. Ancak gelecek yıla yerli statüsünde oynatılmaları planlanıyor. Yabancı sınırı 4 futbolcu olduğundan, kadrosunda iki yabancı tutmaya karar verdi. Bunları Paulinho ve Talisca olarak belirledi. Yeni iki isimle kontenjanı doldurmaya, Alan'ı göndermeye karar verdi. 

(Milliyet)