En büyük hayalinin Galatasaray'a başkan olmak olduğunu daha önce defalarca söyleyen Albayrak, nabız yoklamaya başladı. Fatih Terim'e mesaj gönderen ancak olumlu yanıt alamayan tecrübeli yönetici, hem listesine etkili isimler almaya çalışıyor, hem de transferde bomba isimlerle üyelerin gönlünü kazanmanın hesaplarını yapıyor. Teknik direktör olarak da Slaven Bilic'le temasa geçti.

FATİH TERİM OLMAYINCA SLAVEN BİLİC

Galatasaray'da Domenec Torrent gelecek sezon yok… başkan adayları ise kolları sıvadı. 30 Nisandaki seçim öncesinde teknik direktör direktör görüşmelerine başladılar. Son seçimde Eşref Hamamcıoğlu'nun listesine giren ve ay sonundaki seçime hazırlanan Cemal Özgörkey’in Rudi Garcia ile görüştüğü iddiasından sonra asıl bomba ise Abdürrahim Albayrak’tan geldi.

Fatih Terim’le köprüleri atan sonra barışmaya çalışan ancak olumlu cevap alamayan Albayrak’ın Slaven Bilic’le görüştüğü iddia edildi.

SLAVEN BİLİC'İN TÜRKİYE KARİYERİ

Beşiktaş kariyerinde ilk resmi karşılaşmasına 18 Ağustos 2013 tarihinde Trabzonspor karşısında çıkan Bilic karşılaşmayı 2-0 kazanarak Beşiktaş kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Slaven Bilic'li Beşiktaş Süper Lig'in ilk 4 haftasında 4 galibiyet alırken ilk mağlubiyetini 5. hafta karşılaşmasında 22 Eylül 2013 tarihide Galatasaray karşısında maç 2-1 Galatasaray lehine devam ederken çıkan saha olayları nedeniyle sonradan Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği kararla 3-0 hükmen yenik sayıldılar. Bu karşılaşmadan sonra inişli çıkışlı bir görüntü çizen Slaven Bilic'li Beşiktaş ligi 63 puanla 3. sırada bitirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde 4. turda 2-1 yenildikleri ilk maçın rövanşında rövanşında Tromsø'yu 3-0 mağlup edip turu geçmelerine rağmen UEFA tarafından 1 yıl avrupa kupalarından men edildiler. Türkiye Kupası'da ise 4. turda Bucaspor'a elendiler.

Beşiktaş 2014-15 sezonunda Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesiyle Fenerbahçe yerine bu turnuvaya katılma hakkı kazandılar ve bu turnuva Bilic'in kariyerinde ilk UEFA Şampiyonlar Ligi deneyimi oldu. 3. turda Hollanda temsilcisi Feyenoord'u deplasmanda 2-1 kendi sahalarında 3-1'lik skorlarla eleyerek play off turuna yükseldiler. bu turda ise İngiliz devi Arsenal ile eşleştiler. İstanbul'daki maç 0-0 berabere bitince umutlar Londra'daki rövanşa taşındı ancak Arsenal maçı 1-0 kazandı ve Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı. Grup aşamasında Tottenham, Partizan ve Asteras Tripolis takımları ile birlikte aynı gruba düştü ve bu grupta son maçta Tottenham'ı 1-0 yenerek gruptan lider olarak çıktı. Son 32 turundaki rakibiyse İngiliz devi Liverpool oldu. Her iki maçın 90 dakikası 1-0 bitince maç uzatmalara ve uzatmalarda da gol çıkmayınca penaltılara gitti. Beşiktaş penaltılarda rakibini 5-4 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. Son 16 turunda rakibi karşısında pek favori olarak görünmeyen Club Brugge oldu. Rakibe dramatik bir şekilde deplasmanda 2-1, iç sahada ise 3-1 lık sonuçlarla mağlup olarak elendiler. 29 Mayıs 2015 tarihinde Beşiktaş'ın Gençlerbirliği ile oynadığı 2014-2015 sezonunun son maçında Beşiktaş camiasına veda etmiştir.

(Fotospor)