Fatih Terim’den kalma herşeyi Florya’da çıkarmaya başlayan Abdürrahim Albayrak, asbaşkan olarak yönetiminde yer aldığı Yiğit Şardan seçimi kazanacakmış gibi çalışıyor. Teknik direktör arıyor.

Albayrak başta Okan Buruk ve Rudi Garcia olmak üzere bazı yerli ve yabancı hocalarla temasa geçti. Yeni teknik adam arayışı ve yapılan ön görüşmeler konusunda 5 başkan adayı; Burak Elmas, Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Işın Çelebi, İbrahim Özdemir'e hiçbir şekilde haber, bilgi verilmedi.

Albayrak’ın, seçim öncesi bir teknik direktörle sözleşme imzalaması halinde, bunun 'meşru' olmadığı, yeni gelecek başkanın önünü kapatacağını, kulübü de tazminat yüküyle karşı karşıya bırakacağını belirtiliyor. Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi Oytun Özer’in de görevini bu yüzden bıraktığı gündeme geldi.

METİN ÖZTÜRK: "ŞARDAN İLE BENİM ARAMDA GEÇER"

Galatasaray'da başkanlığa adaylığını açıklayan Metin Öztürk, açıklamalarda bulundu.

"Hepsi çok kıymetli. Çok iyi Galatasaraylı. 4 aday varken; “benle, Burak Elmas arasında geçer” diyordum. Anketler de onu gösterdi. Şimdi 6 aday oldu. Yiğit Bey’le benim aramda geçer diyorum. Çünkü Burak Bey, Fatih hocanın avukatını alarak, ilkesel açıdan sıkıntılı bir duruma imza attı. Bu Fatih hocayı da rahatsız etmiştir. Fatih Terim’ciyim diyerek kulüp temsil edilmez. Yiğit Şardan’ın neyi temsil ettiğini bilmiyorum. Sanırım eski başkanımız Adnan Polat arkasında. Bir oy potansiyelli vardır. Adnan Polat’ın zamanında çok değerli hizmetli olmuştur Galatasaray’a. Rahmetli Özhan Canaydın’la beraber, stadın bu hale gelmesinde. Bir değer tahminim de sayın bakanımız Işın Çelebi. Sanıyorum, seçime 3-5 gün kala Yiğit Şardan lehine çekilecek. Çünkü o da Adnan Polat ekibinin çok kıymetli bir üyesiydi. Bu çok normal, bir seçim taktiği olarak görüyorum. Bu seçimi kazanan büyük ihtimalle 5-6 oyla kazanacak. Nasıl bir rakibimizde 20 yıllık başkanlık yapan bir kişi 1 oyla kazandıysa… Sayın Dursun Özbek; 2 adaylı seçimde 80 oyla kaybetti. Pandemi ortamında 4-5 oy başkanı belirleyecek. Bir adayın, birinin lehine çekiliyor olması bence planlanmış bir konu. Bizi hiç ilgilendirmez. Biz diğer adayların toplamından fazla oy almayı hedefliyoruz. O yolda gittiğimiz için; kim kimin lehine çekilir bilemiyoruz. Galatasaray’da bir liseciler, atkılılar ve bir de Galatasaraylılar var! Biz Galatasaraylıyız."

(Fotomaç)