Özbek ile sadece geçmiş dönem borçlarıyla ilgili olarak toplantı yapıldığını ifade eden Albayrak, “Dursun Özbek’in kendi başkanlığı döneminden kalan bir alacağı vardı. Son 1 ayda karşılıklı ibralaşmak için Dursun Özbek ile Galatasaray Yönetim Kurulu’nun bilgisi dahilinde 3-4 kez toplantı yapılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü’nün Dursun Özbek’e olan bütün borçları ödenmiş ve kendisinin Galatasaray’dan bir alacağı kalmamıştır. Ayrıca karşılıklı ibralaşma da yapılmıştır. Aslında yapılan toplantı bundan ibarettir. Yaptığımız bu toplantılarda Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcımız Yusuf Günay ile Baş Hukuk Müşavirimiz Petek Arslan da yer almıştır” dedi.

Abdurrahim Albayrak’ın, Dursun Özbek’i başkan adayı olması konusunda ikna etmek için ziyaret ettiği iddia edilmişti. Özbek, 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray’ın 36. Başkanı seçilmişti. 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen seçimde ise, koltuğunu Mustafa Cengiz’e bıraktı.

MUSTAFA CENGİZ'E FATİH TERİM BASKISI

Camianın büyük çoğunluğu “asla seçilemez” demesine rağmen Mustafa Cengiz’in adaylık kararı alması herkesi şaşkına uğrattı.

Yusuf Günay ve Kaan Kançal’la beraber yola çıkmaya hazırlanan, Hakan Üstünberk ve Haldun Üstünel’le de sürpriz yapmaya hazırlanan Cengiz’in cesaretinin arkasında ise aldığı sözlerin olduğu iddia edildi. Camianın belirli bir kesimi tarafından, “Aday olursan ne idari ne de mali yönden seni ibra etmeyiz” tehditlerinin  ortadan kalkmasının bunda etkili olduğu öğrenildi. İşin ilginci Cengiz’in “Terim’le çalışmayacağını garanti edersen, seçimde seni destekleyeceğiz” diyen oldukça ciddi bir çoğunluk tarafından adaylığı konusunda desteklendiği öğrenildi.

(Fotomaç)