Ligin ilk yarısında oynanan maçta ev sahibi Galatasaray'ın yaptığı davet Fenerbahçe cephesinden gelmedi. Sarı kırmızılı kulüp, Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve kurmaylarına özel yemek davetinde bulunmuş, dostluk adına önemli bir adım atmıştı.
 
Galatasaray Haberleri: Fenerbahçe, Galatasaraylı yöneticileri davet etti mi?

Fenerbahçe Kulübü yönetimi ise bu davete teşekkür edip sarı lacivertli takımla birlikte stada geleceğini belirterek yemeğe katılamayacağını bildirirken, 90 dakikayı iki başkan yan yana izlemişti. Gözler Kadıköy Ülker Stadı'ndaki maça çevrilirken, Fenerbahçe Kulübü'nden ise Galatasaray'a herhangi bir davetin ulaşmadığı ortaya çıktı.

Sarı lacivertlilerin Galatasaray yönetimine karşılaşma öncesinde herhangi bir dostluk yemeği davetinde bulunmadığı belirtildi. Ancak Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, sarı kırmızılı takımı desteklemek adına Kadıköy'deki maça tam kadro gitme kararı alırken, karşılaşmayı ise Protokol Tribünü'nde izleyecekler.
 
Mustafa Cengiz'den Fenerbahçe derbisi açıklaması

Kadıköy'de kazanmak istediklerini dile getiren Mustafa Cengiz, "Hocam ve Abdurrahim Albayrak derbilerin kralıdır. Bir algı yönetimi yapılıyor. Bir gelenek, 20 yıldır kazanamıyoruz. Her 20 yılın bir ilki vardır. İlki olmasını diliyoruz. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Tek tek bütün maçları kazanarak şampiyonluğa gitmek istiyoruz. Değerli rakibimizi hak ettiğimiz bir skorla yenerek bu şampiyonluğu taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Futbol Arena