Gelen bilgiler ise Fenerbahçe ile Galatasaray’ın üzerinde anlaşmaya vardığı “sponsorluk paketi”nin yapılacak ilk Kulüpler Birliği toplantısında gündeme geleceği oldu. Özellikle Süper Lig AŞ’nin kurulmasının konuşulduğu ve Ocak ayında ilk önemli adımın atılmasının beklendiği ortamda bu anlaşmanın AŞ’yi bile etkileyeceği ortaya çıktı.

Bazı Anadolu kulüpleri kendilerine gelen az sayıdaki sponsorun Fenerbahçe ve Galatasaray tarafından paylaşılacağı korkusu sardı.

Anadolu’dan yükselen bir başka ses ise Fenerbahçe ile Galatasaray’ın “sponsorluk paketi”ni tamamen yeni yapılacak naklen yayın ihalesi için kurduğu. Türk futbolunun iki çınarının, sıralamaya dahi bakılmaksızın naklen yayın gelirinin neredeyse yüzde 50’sine talip olduğu diğer takımları kaderine terk etmek için bu anlaşmayı yaptığını iddia ediyorlar.

Şimdilik sessiz bir bekleyiş olsa da paketin içeriğinin netleşmesinden sonra ciddi tartışmaların gündeme geleceği öğrenildi.

İddia edildiği bir paket içeriğinin ortaya çıkması durumunda Trabzonspor ve Beşiktaş’ı da yanlarına alacak olan Anadolu kulüplerinin bir hareket başlatacağı konuşuluyor.

(Fotomaç)