Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, NTV’de yayınlanan ‘O Anın Hikayesi’nde Tuğba Dural’ın sorularını yanıtladı. Fenerbahçe yönetimine girme serüvenini anlatan Koç, 12 Mayıs 2012’de oynanan Galatasaray maçında yaşananların bir FETÖ kumpası olduğunu söyledi.

‘DENİZLİ’DEKİ MAÇ DİZAYN EDİLMİŞTİ’

”Yıl 2006. Fenerbahçe, Aziz Başkan önderliğinde, Christoph Daum’un hoca olduğu bir dönemde, üst üste 3. şampiyonluğa çok yakınken, Denizli’de bir maç yaşandı. O maç bugün yaşansa, o şekilde bitirilemezdi. 14 defa maç durdu. Hepsi dizayn edilmişti. Çok kanıma dokunmuştu. O maç bitti, biz hastaneye gittik eşimle, sabah da kızım Leyla doğdu. Şampiyonluğun gittiğinde değilim, bize yaşatılan konudayım. Bir yöneticimizin kızının düğünü, Aziz Başkan bana “Yönetime girer misin?” dedi. Kanıma da dokunmuş, hiç düşünmeden “Evet” dedim.”

‘KALKANLARLA SEYİRCİLERE GİTMEYE BAŞLADILAR’

”Bizim aile geleneğimizde böyle bir şey yok. Babayla, anayla, kardeşlerle istişare edersin. Büyükler, karım. Evet dedim ve ailemde kimseye söylemedim. Her zaman söylediğim gibi, bazen özür dilemek, izin almaktan daha kolaydır. Pazar sabahı bir uyanıyorlar, yönetimdeyim. 12 Mayıs 2012 de FETÖ kumpasıdır… Maç bitince, polisler Fenerbahçe taraftarını kışkırtmak için birden bire Galatasaray takımının etrafını çevirdi. Onlar da kutlama yapıyorlar. Kalkanlarla seyircilere gitmeye başladılar. Biber gazları sıkılmaya başlandı, kalkanlar çıkarıldı. Çocuk, kadın dinlemediler.”

‘EN ACILI GÜNLERDEN BİR TANESİDİR’

”O süreçte rakip takım Galatasaray, öyle söylemlerde bulundu ki, iki çok önemli camia arasında yıllarca onarılamayacak bir tahribat yarattılar. Sağolsunlar. Sonra polisler çekildiler, soyunma odalarına doğru, stattan ayrılıyor gibi. Daha fazla seyirci indi. Sonra bir daha yüklendiler seyircilere. Yani en acılı günlerden bir tanesidir.”

NTV