Galatasaray camiasında Karagümrük maçının hakemi Ali Palabıyık'ın verdiği tartışmalı kararın yankıları sürüyor. Karşılaşmanın ilk yarısında Lens'in, DeAndre Yedlin'e yaptığı hareketin ardından Galatasaray'ın sağ beki sakatlanıp oyundan çıkmıştı. Ancak kırmızı kart beklenen pozisyona faul dahi çalınmamıştı.

Devre arasında çarpıcı cevap

DeAndre Yedlin kırık şüphesiyle hastaneye gönderilirken, maçın orta hakemi Ali Palabıyık ile dördüncü hakem Sarper Barış Saka, Yedlin'in pozisyonu için, "Yer çekiminden dolayı oldu, ne yapsın saklayamaz" cevabını verdi. 

Arda Turan'dan 'Yer çekimi' paylaşımı

Galatasaray kaptanı Arda Turan da karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Terübeli oyuncu bu paylaşımda  ''Kırmızı kart yok… Yer çekiminden olmuş…'' ifadelerini kullandı.

Levent Şahin VAR ve hakem tepkisi

Galatasaray'da Fatih Terim'in cezalı olduğu maçta takımın başında yer alan yardımcı antrenör Levent Şahin de maçın hakemini ve VAR'ı eleştirdi. Şahin, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada ''Saha içerisinde 20. dakikadan itibaren seste ve görüntüde sorun oldu Riva'da. Orta hakem verdiği karara VAR müdahale ediyor, VAR'ın kararına orta hakem müdahale ediyor. Yine uzaktan yakından iyi niyetin olmadığı bir hakem grubuyla karşılaştık.'' dedi.

(Ajansspor)