Galatasaray’ın Türk Telekom ile sponsorluk anlaşması sona erdi. Şu anda Seyrantepe’deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi içindeki stadın bir isim sponsoru yok.

İddia o ki Beşiktaş’a Beko ile forma sponsoru olan Koç grubu Ali Sami Yen’e de bir markasıyla sponsor olacak ve ciddi bir kaynak aktaracak.

Koç grubunun hangi markasıyla Galatasaray’ın stadına isim sponsoru olacağı konusunda çeşitli iddialar var. Seyrantepe’deki stat için yılda 8 milyon dolar’dan 5 yılda 40 milyon dolar ödeyeceği, bu rakamın Beşiktaş’ın Vodafone’dan senelik aldığı 7 milyon dolar’dan daha yüksek olacağı ve tarihe geçeceği konuşlanlar arasında.

ÖZEL MADDELER OLACAK

Ancak Koç Grubu ile Galatasaray arasındaki yapılacak sponsorluk anlaşmasının bazı ticari detayları olacak. Bu ticari detaylar gizli tutulacak. Ancak yine bu iddiayı gündeme getirenlere göre Galatasaray bu sponsorluk anlaşmasından gelecek parayı borç ödemekte kullanacak. Futbol takımına aktaramayacak. Ayrıca Elmas yönetimi görevden ayrılırsa isim sponsorluğu anlaşması tek taraflı olarak sonlandırılabilecek.

(Fotospor)