Uğurlama merasimi Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu düzenlenen törenle başladı. Merasime Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanısıra, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Camiası’nın önemli isimleri, denetleme, disiplin ve sicil kurulu üyeleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Ali Tanrıyar'ın oğlu Mustafa Tanrıyar, "İlkokuldan bu yana Galatasaray sevgisini yaşayan Ali Tanrıyar'ın tüm yaptığı işleri özetlemek gerekirse eşim Şükran Tanrıyar'ın onun hayatını yazdığı kitaba verdiği ismi söyleyebilirim: Her nefeste Galatasaray... Gazetelere ve onun ardından yazılanlara baktım. 14 yıldan sonra gelen başarı onun çalışmaların zaten iyi olduğunu belirtiyordu. Gurur duydum" dedi

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise Ali Tanrıyar ile 1952 yılında tanıştıklarını hatırlatarak, "Ağabeylik vasfını tanıyan, karakterize eden bir ağabeyimizdi. Onun yönetim kurullarından üç başkan çıkmıştır. Ali ağabey; hizmetlerde bütün Galatasaraylıları eşdeğer kabul eder hepsinden hizmet bekler, yol gösterirdi. Galatasaray değerlerini kendi hayatına uygulamıştır. Birçok kurumun kurulması, vakıfların kurulması onun gayretiyledir. Kendisini rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de Ali Tanrıyar'ı "Çok iyi bir Galatasaraylı, büyük bir spor adamı" olarak tanımlarken "Ali ağabey ile benim hatıralarım 1960'lı yıllara kadar gidiyor. O dönem Galatasaray Lisesi'nde öğrenciydim. Başımız ağrısa onun yanına koşar, derdimize derman olmaya çabalar, gayret sarf ederdi. Defalarca hastanede de ziyaretine gittim. O sıcaklık yüreğimizde sıcaklığını halen korur. Ali ağabeyin Galatasaraylılığının, devlet adamlığının, spor adamlılığının tarifi mümkün değil. Dolu dolu yaşanmış bir hayat. Son zamanlarda kendisiyle buluşma fırsatı bulduğum için de gururluyum. Çok büyük bir Galatasaraylıyı son yolculuğuna uğurluyoruz" sözleriyle başkana veda etti.

Hayata 103 yaşında gözlerini yuman Ali Tanrıyar'ın naaşı, Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası Tanrıyar'ın naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Ali Tanrıyar'ın Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazına katılım yüksek oldu.

Cenaze namazında Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Faruk Süren, Ünal Aysal, mevcut başkan Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda eski idareci ve üye hazır bulundu.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski İçişleri Bakanlarından Mehmet Ağar, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ile sarı-lacivertli efsane futbolcu Ogün Altıparmak, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, eski Beşiktaş yöneticisi Murat Aksu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da cenaze namazında yer aldı.