Koronavirüs salgını nedeniyle 13 Mart'ta askıya alınan Bundesliga'da maçlar, bugün 16.30'da oynanan 5 karşılaşma ile birlikte seyircisiz olarak başladı. 26'ncı haftanın en önemli maçlarından Ruhr derbisinde, Borussia Dortmund kendi sahasında Schalke 04'ü 4-0 mağlup etti.

Oynanan diğer 4 karşılaşmada ise sonuçlar şu şekilde:

Augsburg - Wolfsburg: 1-2

RB Leipzig - Freiburg: 1-1

Hoffenheim - Hertha Berlin: 0-3

Fortuna Düsseldorg - Paderborn: 0-0

Takımlar ısınma öncesi maskeyle çıktı

Bundesliga'da oynanan tüm maçlarda Almanya hükümeti ve federasyon ile lig yönetiminin aldığı ortak kararlar ile birlikte yoğun koronavirüs önlemleri uygulandı. Takımlar, ısınma öncesinde sahaya maske ile çıkarken, yedek kulübesinde oyuncular arasındaki sosyal mesafeye dikkat edildi ve yedek kulübesindeki oyuncular ve teknik heyet ise maske taktı.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB), FIFA'nın 31 Aralık'a kadar oynanacak maçlarda takımların 5 oyuncu değişikliği yapması önerisine onay vermesinin ardından bu kural ilk olarak Bundesliga'da görücüye çıktı. 16.30 seansında oynanan müsabakalarda bazı takımlar 5 oyuncu değişikliği hakkını kullanırken, bazı takımlar ise buna gerek duymadı.

Stadyum çevresine kimse alınmadı

Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasında Dortmund'da bulunan Signal Iduna Park'ta oynanan Ruhr derbisi için şehirde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İki takım taraftarları stat çevresine alınmazken, polisler sürekli olarak devriye gezdi.