Basın Kerem'le 'ofsaytı bilmeyen milli futbolcu' diye dalga geçerken, Kerem'e ofsayt kuralını sahada anlatan hakem de, futbolcunun 2 yıl önce 'erkek futbolunda işi yok' dediği kadın hakem Steinhaus çıktı.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim forması giyen Kerem Demirbay, ülkede alay konusu oldu. Stuttgart maçında ofsayttaki arkadaşına pas veren ve ardından atılan golün geçersiz sayılmasına itiraz eden Kerem için Alman basını, "Milli takım oyuncusu ofsayt kuralını bilmiyor" yorumlarında bulundu. Öte yandan maçın hakemi ile Kerem arasında geçmişe dayanan bir olay ise, pozisyonu daha da ilginç bir hale getirdi.

Kerem Demirbay, iki yıl önce Fortuna Düsseldorf'ta oynarken, Frankfurt maçında kendisine kırmızı kart gösteren hakem Steinhaus'a yönelik "Erkek futbolunda kadınların işi olmadığını düşünüyorum" demiş ve bu yüzden 5 maç ceza almıştı. Kerem daha sonra sosyal paylaşım sayfaları üzerinden Steinhaus'tan özür dilemiş, SSVg 06 Hagen ile Blau Weiss Langenberg kız takımları arasında oynanan maçta da hakemlik yapmıştı. 

Sabah