Galatasaray Kulübü’nün başkan adaylarından Alp Yalman, 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu.

Yalman’ın GSTV’ye yaptığı açıklamalarından öne çıkan sözleri şu şekilde:

"GALATASARAY’I BAŞSIZ, İDARESİZ VE BELİRSİZ BİR HALDE BIRAKMAK BENİM TABİATIMA UYGUN DEĞİL"

Aslında ben bu kadar hızlı hareket etmedim Ünal açıkladıktan sonra hangi niyetle açıkladığını neler olacağını ve hangi niyetle açıkladığını bir kaç gün bekledim ama baktım ki Galatasaray’da bir kaos bir boşluk olma durumu çok kuvvetli o zaman dedim ki Galatasaray’da hiç bir şey hiç bir yer boş kalmamalı. Galatasaray’ın bir kaosu yaşamaması gerekir. Bekledim belki Ünal arar diye. Daha önce yaptığımız konuşmalarda da sakın böyle bir şey yapmamamı söylemiştim. Ama aramadı. O zaman da tabii ki Galatasaray’ı başsız, idaresiz ve belirsiz bir halde bırakmak benim tabiatıma uygun değil onun için elimi taşın altına koymaya karar verdim.

"GALATASARAY’DA YAPILMASI GEREKEN ÇOK İŞLER VAR"

Duygun Yarsuvat ile bir hukuki bir tartışma içine girmek istemem. O onun görüşü. Benim görüşüm de Galatasaray’da yapılması gereken işlerin 8 ay içinde teşebbüse dahi müsaade etmez. Galatasaray’da hem mali, hem sportif, hem de idari olarak yapılması gereken çok işler var onun için de 8 ay gibi kısa bir süre yeterli değil.  Ben ve arkadaşlarım buraya kazık çakmak için gelmiyoruz ancak en erken düşünce 2016 Mayıs’ıdır.

"BÖYLE BİR YÜKÜN ALTINDAN KALKABİLECEĞİZE SÜPHEM YOK"

Beraber çalışacağımız bütün arkadaşlar çok kıymetli. Onlarla bu işe soyunduğumuz vakit herkesin yapabileceği işleri, üzerine alacağı yükleri hesap ederek mali, hukuki ve sportif olarak iletişim olarak hesap ederek girdik. Bu arkadaşlarla bu yükün altından kalkabileceğimizden şüphemiz yok.

"BENİM LİSTEMİ BENDEN BAŞKA KİMSE YAPAMAZ"

Adnan Polat bilmem hatırlar mısınız? benim yönetime aldığım ve benle birlikte Galatasaray’da idareciliğe başlamış arkadaşlarımdan birisi. Taner’de o şekilde. Benim listemi benden başka kimse yapamaz. Benim tabiatıma da aykırı zaten. ama tabii ki Galatasaraylı dostlarımla her zaman konuşurum. Adnan’da Galatasaray’ın eski başkanlarından. Mehmet, Faruk hepsi dostlarım benim. Hepsi ile konuştum.

Yeniden aday olmasını eleştirenler ile ilgili olarak,  Allah razı olsun diyen Alp Yalman, böyle bir şeye niyet etmediğim zamanlarda da eleştirenler de olduğu için onunu ölçüsünü bilemem.

"BİR KULÜP BORÇ YÜKÜ İLE NE SPORTİF VE NE DE SOSYAL OLARAK İLERİ GİDEMEZ"

Bir defa Galatasaray’ın bugünkü haline bakmak lazım. Zannetmiyorum ki bir çok Galatasaraylı mali durumdan memnundur. Biz gelir gelmez bunların hepsi düzelir demek fazla iyimserlik olur ama önemli olan bunları kontrol altına almak yapılandırmak ve orta ve uzun vadede Galatasaray’ı borç yükünün altından kaldırmak. Çünkü bir kulüp borç yükü ile ne sportif ve ne de sosyal olarak ileri gidemez.

"PRANDELLİ’Yİ GÖNDERME GİBİ BİR ŞEY OLMAZ"

Net olarak söylüyorum Prandelli Galatasaray’ın mukaveleli antrenörü. Belli takım şeyleri yapmak üzere burada. Gelir gelmez hadi, sen git yerine başka birini getiriyorum demek hem Galatasaraylılara yakışmaz hem despot olarak bir artı getirir. Tanışmadık görüşmedik oturup konuşacağız. Takımla ilgili bir takım arayışlar içinde olabilir. Belki bir boşluktan kaynaklanan bazı yanlış düşünceleri de olabilir onları da oturup konuşacağız.  Niyetim gelir gelmez Prandelli gönder Mustafa’yı, Ahmet’i getir böyle bir şey olamaz.

Mustafa hakikaten çok kıymetli bir antrenör. Çok yakın bir dostum. Fatih olduğu gibi. Ne kadar Fatih’in gönderilmesine hiç memnun olmadıysam. Gönderilme şeklinden ne kadar şikayetçi olduysam Prandelii’ye de aynı şekilde davranmak hiç doğru değil.

Yarın öbür gün Galatasaray’a hizmet eden herkes hizmetlerinin kalitesi ile ölçülür. Galatasaray’a eğer doğru hizmet ediyorsa değiştirmek için bir neden yoktur. Galatasaray’ı beklediğimiz yerlere götüremeyecekse ona göre tedbirlerimizi alacağayız.

Galatasaray ve Galatasaray gibi Türkiye’nin lider kulübü federasyonlarla diğer kulüplerle kamu oyunda itişme halinde olmamalı. Bu güzel ve Galatasaray’a yakışan bir şey değil. Bu arada her şeyden önce dostluk ve mantık çerçevesinde düzgün bir şekilde yapabileceğimizi düşünüyorum

"GALATASARAYDAKİ SORUN MALİ, İDARİ VE MANEVİ"

Galatasaray’daki sorunun mali idari ve manevi olduğunu ifade eden Yalman, sorunların hepsini birlikte çözeceğini belirtti.

Bunların hiçbirisi diğerinden ayrılmaz. Eğer mali durumunuz düzgün değilse ve çalışanınıza doğruyu söylemiyorsanız manevi olarak da sportif olarak da  idari olarak da herhangi bir başarıyı yakalamanız mümkün değildir. Güven ortamının içinde mali olarak da idari olarak da manevi olarak da istikrar yakalamak lazım.

"TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ"

Ben idarecilerin cebinden para vererek kulübü yönetmelerine karşıyım ve bir zamanlar  da hiç bir zaman bir idarecinin cebinden para vererek kulübü idare etmedim. Kulübün gelir gideri Galatasaray kulübünün ismi kendine yetecek kuvvette sahiptir. kimsenin endişesi olmasın. Taşıma su ile değirmen dönmez. Biz gerekli mali yapıyı kuracağız bunda hiç şüphe yok.

"ŞİKE GALATASARAY’IN DEFTERİNDE KİTABINDA DÜŞÜNCESİNDE OLAMAZ"

Şike üzerine konuşulacak bir şey bile değil. Böyle bir şeyi sporda konuşuyor olmak bile bana zül geliyor. Böyle bir şey özellikle Galatasaray’ın defterinde kitabında düşüncesinde olamaz.

"GALATASARAY İLE  FENERBAHÇE ARASINDA HERHANGİ BİR DÜŞMANLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bu aramızdaki gerginliği sadece Fenerbahçe Kulübü’nün başkanına bağlamak doğru değil. Konjonktür o hale gelmiş ki her iki başkan da belki de çok istemedikleri şeyleri konuştukları, ağızlarında çıkan kelimeler bu hale gelmiş. Galatasaray ile  Fenerbahçe arasında herhangi bir düşmanlık içinde olması söz konusu olamaz. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başkanı tabii ki kendi kulübü için doğru bildiğini yapacak. Ama Galatasaray Kulübü de böyle yapacak. Aziz, benim çok sevdiğimi bir insan. Öyle tahmin ediyorum ki düzgün bir diyalog kurma imkanımız olacak.

"SU ADA GALATASARAY ADASI OLACAK"

Galatasaray Adası ile ilgili düşüncem birinci gündem. Galatasaray’ın Ada’yı kendi bünyesinden çıkardığı günden beri belli. Ben Galatasaray Adası’na Su Ada olduğu müddetçe çok mecbur kalmadığım sürece gitmiyorum. Su Ada Galatasaray Adası olacak.

"YÖNETİMDEKİ HER ARKADAŞ HİZMET ETMEK İÇİN BURADA"

Galatasaray’da başkan olabilmek için Galatasaray’a ne hizmet yaptığının görülüyor olması lazım. Tabi Galatasaray’da bu hizmeti nasıl değerlendireceğini Galatasaray genel kurulu değerlendirecek. Yönetimimizdeki her arkadaş Galatasaray’a hizmet etmek için burada.

Takımımızın durumuna bakalım. Bugün 40 civarı mukaveleli futbolcumuz var. Bir takımın efektif olarak çalışabilmesi için bu rakam çok yüksek. Herhangi bir işyeri veya kulübün çalışması için de bu çok yüksek. O yüzden önce eldeki stokları boşaltacağız. Üstüne üstüne koymak sadece problem yaratır ve bugünkü hale gelir. Önce oturup konuşacağız, ama Prandelli’nin istediği bir şey varsa önce takımdaki kadroyu nasıl boşaltabiliriz ona bakmak lazım ondan sonra transferi düşünmek lazım.

"CEZALARI EN AZ SEVİYEYE İNDİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPARIZ"

Sabri’nin neden fiilen ceza aldığını bilmiyorum. Bilmiyorum derken paylaşacağım şekilde bilmiyorum. Genç takımda yetişmiş ve kaptanlığı almış bir çocuğa nasıl bir muamele edilmesi gerekir işin bir tarafı diğer tarafında da Allah kısmet eder seçilirsek bu gibi şeylerin en az seviyede olması için her şeyi yaparız.

"FUTBOLDA GALİBİYETLER ŞAMPİYONLUKLAR VAAT EDİLEMEZ"

Tabii Duygun’un düşünce tarzına söyleyecek bir şeyim yok ama siz de biliyorsunuz futbolda galibiyetler şampiyonluklar vaat edilemez ancak onun için atılacak adımlar vardır. ve futbolda en önemli şey ilk oynayacağınız maçtır. Galatasaray’ın 4-5-10 yıldız sahibi olmasını isterim hangi Galatasaraylı istemez ki.

Galatasaray için hayırlı olacak bir 25 Ekim görüyorum. Galatasaray Genel Kurul’u takdirini her zaman Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda kullanmayı bilir.

"PARA ÖDEYEREK ÇATININ KAPANMASINI ÖNLEMEK DÜŞÜNCEMİZDE YOK"

Bir şeyi doğru tespit etmek lazım bu çatının kapanması Galatasaray’ın tarihi olur. Galatasaray bu çatının kapanması ile ilgili olarak zaten stadın bütün hesaplarını yapmıştır. Galatasaray çatının kapanıyor olmasını imza ile taahhüt etmiş. Bu taahhüdünden vazgeçmesi mümkün bu bir ihtimal belli bir parayı ödeyerek vazgeçmesi mümkün ama bu parayı ödeyerek taahhütten vazgeçmek bizim düşüncemizde yok.