İstanbul'da bir otelde bir araya gelen Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve yöneticilerden Abdürrahim Albayrak, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile sıkı bir transfer pazarlığı gerçekleştirirken, transferde gerçekleşecek takas konusunda bazı isimleri masaya yatırdığı, bu isimlerin kesinleşmesinden sonra Alper Potuk'un resmen Galatasaraylı olduğunun açıklanacağı bildirildi.

Galatasaray yönetiminin Eskişehirspor'a Emmanuel Culio ve  Yiğit Gökoğlan ile para önerdiği ancak Halil Ünal'ın sadece Culio'yu istediği ve bonservis için önerilen paranın arttırılmasından yana olduğu ifade edildi.

Trbet />
Kulüpler arasındaki görüşmelerin basına yansımasından sonra Galatasaray yönetimi, Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk'un transferi için kulübüyle görüşmelere başladığını borsaya bildirdi.

Galatasaray, Alper Potuk için görüşmelerini sürdürürken, savunmanın ortasına düşündüğü bir numaralı alternatifi Fransa'nın Lille kulübünde forma giyen Aurélien Bayard Chedjou'nun, Galatasaray'ın teklifine 'evet' dediği belirtildi.

Chedjou'nun da, Lille kulübü başkanı Michel Seydoux ile görüşerek Galatasaray'a gitmek istediği ve bonservisi konusunda anlayışlı davranılmasını da talep ettiği öğrenildi.

Son 7 yılda Lille forması ile üstün hizmetler veren Chedjou'nun kulüp yönetimi ile son derece iyi ilişkiler içinde olduğu ve isteği üzerine 8 milyon Euro'luk bonservis bedelinin 6,5 milyon Euro'ya düşürüleceği öğrenildi.