Rus basını, Rusya Milli Takımı’nda kaleci antrenörü olarak görev yapan Gintaras Stauce’nin Fenerbahçe'ye gideceğini yazdı.

Yaz aylarında Pereira’nın Çin’de beraber çalıştığı Ian Walker ismi gündeme geldi. Daha sonra da Pereira’nın 1860 Münih takımında beraber görev yaptığı Matos ismi dillendirildi. Ancak Rusya’dan çok daha enteresan bir iddia geldi.

O iddiaya göre Fenerbahçe’nin 5 sezondur Rus Milli Takımı’nda Çerkesov’un yanında kaleci antrenörü olarak görev yapan Gintaras Stauce’nin göreve geleceğini belirtti. Hatta Çerkezov’un 2010’dan beri gittiği her yere götürdüğü Litvanyalı kaleci antrenörüne Fenerbahçe’de çalışması için özel izin verdiği öğrenildi.

TAFFAREL'DEN ÖNCE GALATASARAY'IN KALESİNİ KORUYORDU

Stauce’nin en büyük özelliği Fatih Terim’in göreve gelip, Taffarel’i transfer ettirmesinden önce Galatasaray’ın birinci kalecisi olması.

İLGİNÇ ANISINI ANLATMIŞTI

Türk basınının sorularını yanıtlayan ve Galatasaray günlerinden bahseden Litvanyalı eldiven, Galatasaray taraftarını asla unutmayacağını söylemişti. Stauce, bir anısını anlatırken şu ifadeleri kullanmıştı: "İlk çıktığım maçta yenilmiştik ve taraftar yoğun tepki göstermişti. Ben bu duruma çok üzülmüştüm. Ama daha sonra zaman geçtikçe anladım; tepki meğerse aşkmış." dedi.

(Fotomaç)