Galatasaray'da teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirilmesinin ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde büyük bir değişim yaşanmaya başladı.

Fanatik' in haberine göre, altyapıya büyük önem veren Terim, Galatasaray altyapısında önemli futbolcuların yetişmesinde büyük payı olan eski altyapı sorumulusu Ali Yavaş'ı yeniden göreve getirdi. Terim, altyapının tüm yetkisini Yavaş'a emanet etti. Gençlik döneminde Galatasaray'da futbol da oynayan Yavaş, 2002 - 2008 yılları arasında sarı-kırmızılı takımın altyapı sorumlusuydu.

Galatasaray altyapısında görev yaptığı dönemde, Arda Turan, Uğur Uçar, Uğur Demirok, Sabri Sarıoğlu ve birçok önemli futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Yavaş'ın eski ekibini yeniden Florya'ya getirmesi bekleniyor. O ekipte Ahmet Keskinkılıç, Nedim Yiğit, Recep Yazıcı, Halim Fıçıcı ve Emrah Bayraktar gibi önemli isimler vardı.

Bu isimlerden Nedim Yiğit Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Altınordu altyapı direktörlüğü ve Terim'in yardımcılığını yapmıştı. Ahmet Keskinkılıç ise emekliye ayrılmıştı. Recep Yazıcı, Fatih Akyel'in yardımcılığını yaparken; Halim Fıçıcı ise hâlâ Azerbaycan'ın Qabala takımında görev yapıyor.

Terim'in Milli Takım ekibinde bulunan Fatih İbradı, idari olarak altyapıya ve Ali Yavaş'a destek verecek. Ancak Dursun Özbek'in sezon başında göreve getirdiği altyapı sorumlusu Emrah Bayraktar'ın durumu ise belirsiz. Bayraktar'ın Yavaş'ın geri dönüşünün ardından altyapıda göreve alıp almayacağı henüz bilinmiyor.