Galatasaray'ın on numara transferi listesinde ilk sırada yer alan Amine Harit konusunda önemli adımlar atıldı.

SCHALKE İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Sarı-kırmızılılar, yıldız futbolcunun bonservisini almak için Schalke 04'le anlaşma sağladı. 25 yaşındaki oyuncunun bonservisi için Schalke 04'le 4 milyon euroya el sıkışıldığı belirtildi.

SIRA HARİT'TE

Sarı-kırmızılılar ile Faslı oyuncu arasında pazarlıkların ise sürdüğü öğrenildi. Amine Harit'in Galatasaray'dan istediği yıllık ücretin 3 milyon 500 bin euro olduğu kaydedildi. Süper Lig devi oyuncuya 2 milyon 500 bin euro teklif etti ayrıca 1 milyon euro başarı bonusu önerdi. Galatasaray'da Florian Grillitsch defterinin kapanmadığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Avusturyalı orta sahada imza pararı sorununu aşmayaca çalıştığı kaydedildi.

SCHALKE'DEN 8 MİLYON EURO

Nantes altyapısında yetişen Amine Harit, 2017-2018 sezonu başında 8 milyon euro bedelle Schalke 04'ün yolunu tuttu. Faslı orta saha geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Marsilya'da geçirdi. 25 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösteriliyor. Tecrübeli futbolcunun Schalke 04'le olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

Dursun Özbek'ten Fenerbahçe hamlesi: "Hemen yapalım!" Dursun Özbek'ten Fenerbahçe hamlesi: "Hemen yapalım!"

9 GOLE KATKI SAĞLADI

Amine Harit geçtiğimiz sezon Marsilya formasını 33 müsabakada giydi. Faslı oyuncu bu müsabakalarda rakip fileleri 5 kez havalandırdı. 25 yaşındaki orta saha takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi. Amine Harit şu ana kadar 14 kez Fas Milli Takımı'nda oynadı.

(Milliyet / Nevzat Dindar)