Her şeyin iyi gittiğini söyleyen Amrabat, "Galatasaray benden her hafta oynayacağım bir yere gitmemi istedi. Ben de La Liga'da her hafta oynuyorum. Ancak hala Galatasaray'a dönmek istiyorum. Galatasaray ile de bunu konuştuk. Barcelona ve Real Madrid isterse işler değişir. Başkan Aysal ve Mancini ile konuştuk. Bana İspanya'ya git, oyna ve dön dediler. Gelecek sezon Galatasaray'a dönmek istiyorum, sadece bunu düşünüyorum" diye konuştu.
 
Başka kulüplerle anlaştığı yolundaki spekülasyonları reddeden 26 yaşındaki futbolcu Felipe Melo'nun derbideki hareketini de yorumladı. Amrabat, "Türkiye'de bir çok şey yazılıyor ama Galatasaray'a döneceğim.  Melo'yu herkes biliyor, kazanmak için her şeyi yapar. Belki maçın heyecanıyla yapmış olabilir ama büyütülecek bir şey değil. Fenerbahçe'de bir şeyler yaptı. Derbilerde böyle şeyler olur. Melo çok iyi biri. İdmanlarda çok ciddi çalışır, herkes Melo'dan memnun. Galaatasaray genç oyuncular aldı, herkes sabırlı olmalı. Onlar gelecek için alındı, bana gelince ben ilk 11'de oynamak ve gelecek sezon bunu başarmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Amrabat sözlerine şöyle devam etti:
 
"Fenerbahçe bu sezon çok güçlü Galatasaray şanssızdı, deplasmanlarda çok puan kaybetti. Galatasaray Türkiye'nin en güçlü takımı gelecek sezon şampiyon olacaklardır. Selçuk Galatasaray için her şeyi yapar. Selçuk orada çok mutlu. Galatasaray'ı çok seviyor."  
 
"En rahat olduğum yer Galatasaray. TT Arena'da kendimi çok rahat hissediyorum. Her hafta oynadığım için daha güçlü olarak geri döneceğim. Galatasaray'da problem şuydu bir hafta oynuyordum beş hafta oynamıyordum. Her hafta ilk 11'de olursanız performansınız artar. İlk 11'de olmazsan ritm yakalayamazsın. En büyük Cim Bom Bom ve hayalim Galatasaray'a dönmek. Tek istediğim bu, inşallah seneye şampiyon oluruz."
:Sporx