Sezonun ikinci yarısında Malaga forması giyen ve başarılı bir çizgi yakalayan 27 yaşındaki Amrabat’ın takımla birlikte kampa götürüleceği bildirildi.

Galatasaray’da yeni teknik direktör kadar yabancı futbolcuların geleceği de merak ediliyor. Hajrovic ile yolların ayrılmasından sonra kadrosunda Muslera, Eboue, Chedjou, Telles, Melo, Sneijder, Bruma, Amrabat, Dany ve Ontivero olmak üzere 10 yabancısı daha bulunan Cim-Bom’da sürpriz bir gelişme yaşandı ve Amrabat’ın takımda kalmasına karar verildi. Geçen sezonun 2. yarısında İspanyol ekibi Malaga’ya kiralanan ve başarılı bir grafik yakalayan Faslı sol kanat oyuncusunun takımla birlikte kampa götürüleceği öğrenildi.

Amrabat konusundaki en büyük sürprizin ise ayrılmadan önce Roberto Mancini’den geldiği belirlendi. İtalyan teknik adamın yönetime sunduğu raporda, Nordin Amrabat’ın kamp kadrosunda yer almasını talep ederek son durumunu burada görmek istediğini bildirdiği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı yönetimin 8.6 milyon euroya iki sezon önce Kayserispor’dan alınan 27 yaşındaki futbolcudan büyük zarar etmemek için bu kararı aldığı ifade edildi.

UEFA Finansal Fair-Play Kriterleri yüzünden harcamalarına dikkat eden ve önümüzdeki sezon için düşük bir transfer bütçesi belirleyen sarı-kırmızılıların, Amrabat’ı yeniden kazanmak için bu yolu seçtiği dile getirildi.

Burak’ı önerdi!

Cim-Bom’da geçen sezon Mancini’nin yardımcılığını yapan Attilio Lombardo, Sampdoria Başkanı Massimo Ferrero’ya, Burak Yılmaz’ı transfer etmesini önerdi. İtalyan basınına röportaj
veren Lombardo, Galatasaray’da, Sampdoria için önerebileceği bir futbolcu olup, olmadığının sorulması üzerine Burak’ı çok beğendiğini söyledi. Deneyimli futbol adamı, “Takımda etkili futbolcular var. Ancak transfer için illa bir isim vermem
gerekiyorsa Burak derdim. Çünkü komple bir forvet oyuncusu” diye konuştu.

Ontivero gözde

Cim-Bom’da diğer yabancılarla ilgili de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Karabükspor ve Balıkesirspor’un Dany’ye talip olduğu öğrenildi. Kamerulu stoperin bu önerilerden birini değerlendirmeyi düşündüğü kaydedildi. Kiralanması düşünülen Lucas Ontivero‘nun ise Avrupa veya Türkiye’den bir takıma verileceği ifade edildi. Arjantinli kanat oyuncusu için kulübe çok sayıda teklif geldiği vurgulandı. Gözden çıkarılan Eboue de kendisine kulüp arıyor. Chedjou ve Bruma’nın ise kesinlikle takımda kalmalarına karar verildi.